BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.309,66
HABER /  DÜNYA

Pargalı, Hürrem Sultan'a mı aşıktı?

Tarihçi Yavuz Bahadıroğlu'ndan Pargalı ve Hürrem hakkında olay yaratacak iddia!

Abone ol

Pargalı İbrahim Paşa'nın Hürrem Sultan'dan nefret etmesini karşılıksız aşka dayandıran Yavuz Bahadıroğlu , Meşhur tarihçi Solakzâde 'nin bir kitabında, Pargalı'nın Hürrem'e olan karşılıksız aşkını ima ettiğini söyledi.

PARGALI, HÜRREM'E KARŞILIKSIZ AŞK BESLİYORDU

''Hürrem ile Pargalı'nın birbirlerinden nefret etmelerinin sebebi nedir?'' sorusuna Bahadıroğlu şöyle cevap verdi: "Mesela tarihçi Solakzâde, Pargalı'nın Hürrem Sultan'a olan karşılıksız aşkını ima ediyor. Aralarındaki nefret Solakzâde'yi doğrular gibidir. Büyük aşklar büyük nefretlerden doğar derler. Ancak Hürrem Sultan'ın gözü Kanuni'den başkasını görmüyordur. Bu benim kanaatim çünkü Kanuni'nin yanında erkek olarak Pargalı'yı beğenmek çok mümkün değil.

Pargalı ufak tefek, süzgün yüzlü. Hürrem bu aşkı hissetmiştir. Tabiatıyla çok zeki bir kadın dır ve bunu muhtemelen kendi oğlunun lehine kullanmaya çalışmıştır. Çünkü oğlunu padişah yapmak istiyor. Bunu çok doğal buluyorum çünkü oğlunu padişah yapamazsa ölecek, böyle bir kader var Osmanlı'da. Saray Mahidavran'ın oğlu Mustafa'nın padişah olması için çalışıyor. Pargalı'nın suçlarından biri de o, yanlış ata oynamak. Sarayda'Mustafa padişah olacak' diye söyleniyor. Bu Şehzade Mustafa'nın de aleyhine oluyor. Maalesef onun da kellesi gidiyor."