BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Para bitti Can Baba!

Datça'da, büyük şair Can Yücel'in anısına düzenlenen şenlik iptal oldu. CHP'li Başkan 'para yok', yakınları ise 'asıl sorun başka' diyor.

Abone ol

Datça Belediye Başkanı Erol Karakullukçu, 12 Ağustos 1999'da yaşamını yitiren ve vasiyeti üzerine Datça'da toprağa verilen şair Can Yücel'in her ölüm yıldönümünde düzenlenen şenliklerin 6'ncısını bu yıl yapamayacaklarını söyledi. Karakullukçu, belediye olarak büyük para sıkıntısı içinde olduklarını ve sponsor bulamadıklarını dile getirerek şöyle konuştu:

Tek neden para

"Şimdiye kadar yapılan organizasyonları üstlenen şair Vecdi Sayar'dan da bir ses çıkmadı. Yücel'in kızı Güzel Yücel ile telefonla konuştuk, durumu açıkladık. Bu kararın altında kimse başka şey aramasın. Baskılar sonucu bu şenliği yapmayacağımız söylentileri yayılıyor. Böyle bir korkum olsaydı, bu şenlikleri hiç yapmazdım. Tek neden ekonomik sıkıntı."
Yücel'in eşi Güler Yücel de, alınan karar karşısında şaşkına döndüklerini ve alternatif festival düzenlenebileceğini belirtti. İlk festival kararını Can Yücel öldükten sonra Karakullukçu ile birlikte aldıklarını hatırlatan Güler Yücel, şunları söyledi:

'Amaç ne?'

"Her yıl gelip 'Ne yapacağız?' diye sorardı. Bu yıl gelmedi. Sorun parasızlıksa çözülürdü. Bu karar ne amaçlı, bilemiyorum. Burada şiir okumak isteyen herkes kendi masrafını karşılayıp gelir. Bir günlük festival düzenleriz. Kimse şiir okumaz, okuyacağı şiiri Can Evi'nin duvarına asar. İnsanlar akın akın Datça'ya, Can Evi'ni görmeye geliyor. Türkiye'de kaç şair evi var? Burası, artık müze gibi."
Yücel'in arkadaşı ve eski Datça Muhtarı Orhan Karadağlı da, "Çok üzüldüm. Belediyeden bir şey görmezsek kendimiz şenlik yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Haber: Mustafa Sarıipek
Kaynak: