BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Moskova'da Blair-Putin zirvesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İngiltere Başbakanı Tony Blair bugün Moskova’da bir araya gelecek. İşte haberin ayrıntıları...

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İngiltere Başbakanı Tony Blair bugün Moskova’da bir araya gelecek.

Kremlin'den bir yetkili, Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, Blair'in iki günlük çalışma ziyareti çerçevesinde, iki liderin işbirliği ve uluslararası konularda ortak eylemler konusunu ele alacaklarını söyledi.

Yetkili, iki liderin geçen yıl 8-10 haziran tarihinde İngiltere'deki G-8 zirvesinde bir araya geldiğini hatırlatarak, ''yapılacak görüşmede iki lider ikili ilişkileri ilgilendiren konuları ve çeşitli uluslararası sorunlara karşı Rus-İngiliz ortak eylemlerini ele alacaklar'' dedi.

Kremlin yetkililerine göre Putin ve Blair görüşmesinde ticari ve ekonomik işbirliği konuları ön plana çıkacak.

Rusya ve İngiltere arasındaki ticaret hacminin yüzde 43.7 oranında artarak 9.27 milyar dolara ulaştığını belirten yetkililer, İngiltere'nin Rusya'daki yatırımlarının geçen yıl 8.67 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydetti.

İki ülke arasında enerji işbirliğinin gelecek vaat eden alan olduğu belirtilirken, İngiliz şirketlerinin Kuzey Avrupa gaz boru hattı projesine dahil edilmesinin göz önünde bulundurulduğu ifade edildi.

Putin ile görüşmesinde, son G-8 zirvesinde de konuşulan Afrika'daki yoksulluk ve sanayileşmeye bağlı artan iklim değişiklikleri konularını da gündeme getirmesi beklenen Blair, Moskova'daki temaslarının ardından Berlin'e hareket edecek.

Kaynak: