BIST 10.895
DOLAR 32,21
EURO 35,00
ALTIN 2.508,21
HABER /  GÜNCEL

İslami Holdingler'e yakın takip

CHP tarafından İslami holdinglerin araştırılması için verilen önerge kabul edildi. Karanın ardından TBMM'de bir araştırma komisyonu kuruldu. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Türkiye genelindeki 78 holdingi araştıracak olan komisyonda, 8'i AK Parti'li toplam 12 milletvekili bulunuyor.

CHP Konya İl Başkanlığı'nda basın mensuplarına konuyla ilgili bilgi veren CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz, sayıları giderek artan bu tür holdingler için parti olarak bir şeyler yapmaları gerektiğini düşündüklerini belirterek, "Bizde CHP milletvekilleri olarak, anayasal ve iç tüzük gereği bize verilen yetkiye dayanarak meclise bir araştırma önergesi verdik. Bu önergeye AK Parti milletvekillerinin de bazı önergeleri eklenerek Meclis Genel Kurulu'na gönderildi ve bir araştırma komisyonunun kurulmasına karar verildi. Bu tür holdinglerin faaliyetlerinin Konya'da yoğunlaşması nedeniyle de bir Konya milletvekili olarak komisyonda görev aldım" dedi.

Türkiye genelinde resmi kayıtlara göre 300 bin holding mağduru olduğunu kaydeden Nezir Büyükcengiz, "Bence bu rakam çok daha fazla. Bana göre bu rakam 500-600 bin civarında. Çünkü bazı mudiler paralarını bu tür holdinglere kaptırdıklarını söylemekten çekiniyor. Kurduğumuz araştırma komisyonuyla bu konuyu araştıracağız ve gerekli tedbirleri alması için sonuç raporunu meclis başkanlığına vereceğiz" diye konuştu.

Türkiye genelinde bu türde 78 holding olduğunu ifade eden CHP Konya Milletvekili Nezir Büyükcengiz, "Üzülerek söylüyorum ki bu 78 holdingden 54'ünün merkezi Konya'da bulunuyor. Türkiye 81 ilden oluşuyor, ama Konya'da tam 54 tane holding var. Bu gerçekten bir Konya milletvekili olarak beni üzüyor. Biz bunları tek tek araştıracağız ve umarım bu komisyon üstüne düşeni layığıyla yapar" şeklinde konuştu.

Kaynak: www.mynet.com