BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu'nun iddiası CHP'yi kızdırdı

Pamukoğlu'nun CHP'nin Bursa mitingine para karşılığı adam toplantısı iddiasına cevap geldi

Abone ol
HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ana muhalefet partisi CHP'nin Bursa mitingi ile HEPAR'ın mitinginin aynı gün ve saate denk geldiğini, CHP'lilerin kahvehanelerden ve yollardan minibüslerle insanları toplayıp mitinge götürdüğünü, bunun için de kişi başına 30'ar TL para verdiğini ileri sürdü. 

Pamukoğlu, CHP'lilerin para verip herkesi mitinge taşımaya çalıştıkları esnada Yenişehir HEPAR Gençlik Kolları Teşkilatı'ndan 3 minibüs dolusu partilinin de bu araçlara binip CHP'den verilen 30'ar TL'yi aldıklarını, daha sonra HEPAR mitinginde indiklerini anlattı. Bunun trajikomik bir olay olduğunu söyleyen Pamukoğlu, CHP ve diğer partilerin miting alanlarında nasıl insan topladıklarını gözler önüne serdiğini kaydetti. 

Parti binasındaki açıklamasının ardından esnaf ziyareti yapan Osman Pamukoğlu, daha sonra Balıkesir'deki programının ilçe ziyaretleriyle süreceğini kaydetti. 

CHP'DEN CEVAP GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Bursa'da gerçekleştirdiği mitingi değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Adayı Sena Kaleli, Kılıçdaroğlu'nu dinlemeye gelen coşkulu kalabalığın bindirilmiş kıta olmadığını söyledi. Osman Pamukoğlu, "CHP'nin, Bursa mitingine 30 liraya ilçelerden adam taşıdığını" iddia etmişti. 

Bugün partisinin il binasında CHP İl Başkanı Erhan Sevimli ve milletvekili adaylarıyla durum değerlendirmesi yapmak üzere bir araya gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, dün gerçekten çok büyük bir zoru başardıklarını ve hiçbir partinin cesaret edemediği bir yerde miting yaptıklarını ifade etti. 

İl yöneticilerini ve örgütü kutlayan Sena Kaleli, "Gerçekten orada kendiliğinden özveriyle, isteyerek gelmiş gönüllü bir kalabalık vardı ve hepsi gerçek anlamda CHP'yi ve politikalarını desteklediklerini belirten davranış içerisindeydiler. Dolayısıyla, oradaki kalabalık kaç kişi olursa olsun, 'Biz CHP ile birlikteyiz, güveniyoruz, onların programlarının takipçisi olacağız ve samimiyetle söylediklerini yapacaklarına inanıyoruz'un göstergesiydi bu. Kendi doğal kalabalığımızdı. Gerçekten bindirilmiş kıta olmayan, belediye kadroları ve çalışanlarıyla değil, çevre illerden getirilmiş arkadaşlarımız ve partililerimiz değil, tamamen Bursa ve ilçelerinden oluşan, kendi isteğiyle gelen partililerimiz veya CHP'nin Genel Başkanı'nı dinlemek isteyenlerle dolu bir kalabalıktı" dedi