BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlu devletin zirvesini uyardı

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, terör saldırısını kınadı

Abone ol

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, ''Türkiye'de yaşayan herkesin son hadiselerden sonra, zekasını, aklını, sezgisini, tüm ideolojilerden uzak, adam gibi kullanamazsa tırmanabilecek olay ve sonuçlardan bir yurttaş olarak doğrudan sorumlu'' olacağını savundu.

Pamukoğlu, ''siz daha devam edin'' cümlesine vurgu yaptığı yazılı açıklamada, PKK'nın sürdürdüğü mücadelede temel dayanağın silahlı gücü olduğunu, bu güç olmaksızın yıllardır devlete ve millete hiçbir şey dayatamayacağını kavrayamayanlar olduğunu savundu.

Pamukoğlu, ''Kürdistan, büyük Kürdistan, birleşik Kürdistan'' planının Amerika ve Avrupa'nın bir siyasi davası olduğunu öne sürdüğü açıklamasında, ülkenin bölünmeye ve kaosa sürüklendiğini, bunun için de tedbir alınmadığını savundu.

''30 yıldır 'Milli Güvenlik Kurulu' ve 'devlet zirvesi' gibi toplantılar yaparak 'terörle mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir' diye siyasetçi, asker ve sivil bürokratlar olarak, önce kendinizi sonra da milleti uyutmaya devam edin!'' ifadesini kullanan Pamukoğlu, ülkede yaşayan herkesin bu son hadiselerden sonra, zekasını, aklını, sezgisini, tüm ideolojilerden uzak, adam gibi kullanamazsa tırmanabilecek olay ve sonuçlardan doğrudan sorumlu olacağı görüşüne yer verdi.

TÜRK HARB-İŞ'İN AÇIKLAMASI

Türk Harb-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu da yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin bir kez daha terörün insanlık düşmanı gerçeğiyle tanıştığı bildirildi.

Askerlerin şehit edilmesi protesto edilen açıklamada, ''Ülkemizde korku ve yılgınlık salmak üzere gerçekleştirilen, demokratik siyasal hedefleri ve yaşam ortamını bozmaya çalışan tüm terörist saldırılar, asla başarıya ulaşmayacak, ulaşamayacaktır'' ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şehitlere rahmet, yakınlarına da sabır dileğinde bulunuldu.(ERT-ABK)