BIST 9.981
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.428,25
HABER /  GÜNCEL

Şehit Fahrettin Aksu dualarla uğurladı

Diyarbakır'da şehit düşen Fahrettin Aksu, Erzincan'da dualarla ebediyete uğurlandı

Abone ol

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dolapdere kırsal kesiminde düzenlenen hain saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Fahrettin Aksu, memleketi Erzincan'da toprağa verildi.

Uçakla Erzincan'a getirilen Aksu'nun cenazesi daha sonra cenaze aracı ile törenin yapılacağı Terzibaba Camisi'ne getirildi. Aksu'nun cenazesi ardından askerlerin omuzlarında musalla taşına konuldu.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği cenaze törenine, şehidin yakınları, çok sayıda vatandaş ile iznini iptal ederek Erzincan'a gelen Vali Abdülkadir Demir, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ve CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık katıldı.

Cenaze töreninde güçlükle ayakta duran Aksu'nun ailesini, yakınları teselli etti. 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ataman, Aksu'nun tabutunu okşadı. Cenazeye katılım dolayısıyla Erzincan-Erzurum karayolu bir süre trafiğe kapatıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından Aksu'nun naaşı top aracıyla, 3. Ordu Komutanlığı bandosunun çaldığı cenaze marşı eşliğinde şehir terminali önüne getirildi. Burada cenaze aracına konan Aksu'nun naaşı, Terzibaba Mezarlığı'nın yanında bulunan 3. Ordu Komutanlığı Şehitliği'nde toprağa verildi.