BIST 9.970
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.435,13
HABER /  GÜNCEL

Suriye Konsolosluğu önünde protesto

Şişli'de Suriye Konsolosluğu önünde Beşşar Esad protesto edildi

Abone ol

''Suriye Halkı ile Dayanışma Platformu'' üyesi bir grup, Şişli'deki Suriye Konsolosluğu önünde protesto eylemi yaptı.

Nişantaşı'ndaki Hüsrev Gerede Anıtı çevresinde toplanan grup, ''Suriyeli devrimciler haklı beyler'', ''Beşşar Suriye'den defol'', ''Beşşar Lahey'de yargılansın'' ve ''Direnen Suriye Halklarına Selam Olsun'' yazılı pankartlar taşıdı.

Platform adına konuşan Hamdi Osmanoğlu, 4 aydan bu yana her cuma günü Suriye Konsolosluğu önünde protesto gösterisi yaptıklarını belirterek, bugünkü protestonun ''Özgürlük Esirleri'' adıyla yapıldığını söyledi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal da dün Suriye'den yapılan açıklamaya göre, ayaklanmanın başladığı günden bu yana 94 çocuğun öldürüldüğünü kaydetti.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Genel Başkanı Rıdvan Kaya da Suriyelilerle dayanışma için bir araya geldiklerinin altını çizerek, yeni oluşturulan ''16 Temmuz Gençlik Hareketi''ni desteklediklerini ve bu harekete mensup gençlerin bugün Gaziantep Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'na giderek Suriyeli mültecilere destek olacağını vurguladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay da dördüncü ayını tamamlayan Suriye direnişi süresince üç bine yakın insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

16 Temmuz Gençlik Hareketi'nden Abdurrahim Boynukalın da Türkiye kamuoyunun Suriye'de yaşananlara yeterince sesini yükseltemediğini savunarak, ''İşte bu sessizlik duvarını kırmak, Baas rejimine karşı özgürlük mücadelesi veren Suriye halkının yanında olduğumuzu dünyaya ilan etmek, emperyalistler tarafından çizilen ulusal sınırlara değil, ümmetin sınırlarına inandığımızı haykırmak, Suriye'ye NATO ve benzeri yabancı güçlerin müdahalesine karşı çıktığımızı ifade etmek için Suriye sınırına doğru harekete geçiyoruz'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Suriye'den gelen sanatçı Yahya Havva, ülkede yaşananlara ilişkin bestelediği şarkıyı seslendirdi. Grup, Beşşar Esad aleyhinde bir süre slogan attıktan ve dün şehit olan 13 askerin ruhuna yüksek sesle fatiha okuduktan sonra dağıldı.