BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Lise öğrencilerine İngiltere piyangosu

İstanbul'da lise birincileri dil eğitimi için İngiltere'ye gönderilecek

Abone ol

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, lise düzeyindeki 39 ilçe birincisinin, iki haftalığına, dil eğitimi için İngiltere'ye gönderileceğini bildirdi.

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile Horizon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı iş birliğinde düzenlenen ''Sınırlar Eğitimle Birleşiyor'' projesinin protokolü törenle imzalandı.

Beyoğlu'ndaki Taksim Hill Otel'deki tören öncesinde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, Horizon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yetkililerinin, bugüne kadar yaptıkları hizmetleri bir sosyal sorumluluk projesi adı altında taçlandırmak için kendilerine başvurduklarını söyledi.

Yıldız, kendi bünyelerinde çalışan araştırma geliştirme birimi memurlarının projeyi daha da büyüttüğünü belirterek, İstanbul'un 39 ilçesinin lise birincilerinin 4 Eylül'den itibaren iki haftalığına İngiltere'ye dil eğitimine gönderileceğini kaydetti. Yıldız, üniversiteye arkadaşlarından birkaç adım önde başlayacak olan yurt dışı eğitimi alan öğrencilerin, bunu ülkelerine döndüklerinde çok daha iyi anlayacaklarını anlattı.

Muammer Yıldız, bu sene lise düzeyindeki 39 ilçe birincisinin yurt dışı eğitimine gönderilmesinin yanı sıra gelecek senenin hedefini de belirlediklerini ve seneye de 39 ilçedeki bütün lise birincilerini yurt dışına göndermeyi planladıklarını söyledi.

İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya da gurbetçi bir ailenin çocuğu olduğunu belirterek, yurt dışında eğitim görmeye gidecek öğrencilere tecrübelerini aktardı. Kaya, öğrencilere sürekli soru sormalarını, yanlış konuşmaktan çekinmemelerini, ne kadar çok insanla iletişime geçerlerse İngilizceyi o kadar kolay öğreneceklerini kaydetti.

Horizon Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Genel Müdürü Mehmet Gültekin de Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, dün yaşanan terör olayı nedeniyle programa katılamadığını söyledi. Diplomanın yeterli olmadığını ifade eden Gültekin, yabancı dilin öğrencilere iş bulmanın haricinde, turizm, sanayi ve Avrupa Birliği ilişkileri gibi pek çok alanda avantaj sağlayacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Gültekin ile Yıldız arasında protokol imzalandı. İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız ile Vali Yardımcısı Kaya'ya plakat takdim edildi.