BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Pamir'in ardından bir kayıp çocuk daha

Türkiye hafta sonu yaşamını yitiren küçük Pamir'e ağlarken, korkutan bir haber de Kars'tan geldi.

Abone ol

KARS'ta cep telefonu satışı yapan babasına yemek götürmek üzere dün evden çıkan 9 yaşındaki Mert Aydın'dan bir daha haber alınamadı.

İhbar üzerine harekete geçen polis, bir işyerinin kamerasında Mert'in görüntüsüne ulaştı. 40- 45 yaşlarında birinin başını okşadığı Mert'in kaçırıldığı üzerinde yoğunlaşan polis, her yerde aramasını sürdürüyor.

İlkokul öğrencisi Mert Aydın, dün saat 12.00 sıralarında, annesinin hazırlayıp sefertasına koyduğu yemeği babasına götürmek için Faik Bey Caddesi'ndeki evlerinden çıktı. 2 çocuk babası 38 yaşındaki Yolcu Aydın, beklediği oğlunun bir türlü işyerine gelmemesi üzerine meraklanıp evi aradı. Eşiyle konuşunca çocuğunun kaybolduğunu anlayan Yolcu Aydın, yakınlarıyla birlikte çevrede arama yaptı. Bir sonuç alamayan Aydın Ailesi durumu polise bildirdi. Çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceleyen polis, saat 14.00 sıralarında bir işyerinin kamerasında Mert'in görüntüsüne ulaştı. 40- 45 yaşlarında birinin başını okşadığı Mert'in kaçırıldığı üzerinde yoğunlaşan polis aramalarının aralıksız sürdürüyor.

Kars eski Belediye Başkanı olan ve son seçimlerde CHP'den belediye başkan adayı olan Naif Alibeyoğlu, kaybolan Mert'in, dayısının torunu olduğunu söyledi. Naif Alibeyoğlu, "Mert'in hiçbir sağlık sorunu yok. Kötü niyetli kişiler tarafından kaçırılmış olabilir. Sonu inşallah Pamir gibi olmaz. Herkesten yardım bekliyoruz" dedi.

VALİDEN AÇIKLAMA GELDİ

Kars Valisi Eyüp Tepe, kentte 9 yaşındaki çocuğun kaybolmasına ilişkin, "Şu ana kadar henüz bir netice alamadık. İnşallah sağ salim kardeşimizi, Mert kardeşimizi buluruz. Şu aşamada bir haber yok" dedi.

Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, talihsiz bir olayla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, olayın MOBESE kayıtlarına göre dün 14.30 civarında gerçekleştiğini söyledi.

Görüntülere göre emniyet mensuplarının yoğun bir takip yaptığını anlatan Tepe, "Kars'taki hem bizim merkezi sistemi bağlı MOBESE kayıt sistemlerini hem de iş yerlerinin kayıtlarını tek tek ele aldılar. Şehrin ortasında olan bir şey öyle çok kenarda köşede olan bir yerde değil" diye konuştu.

Şu ana kadar henüz bir netice elde edemediklerine vurgu yapan Tepe, şunları kaydetti:

"Sadece bir fotoğraf var. O fotoğraftaki kareleri çoğaltacaklar. Bu çocukla beraber o şahsı görenler var mı diye bugün tek tek çarşıda çalışma yapılmaya başlanmıştır. Bir yandan çalışmalar devam ediyor diğer taraftan da bütün MOBESE sistemindeki kayıtlarımızı teker teker bütün arkadaşlarımız başında inceliyor. Şu ana kadar henüz bir netice alamadık. İnşallah sağ salim kardeşimizi, Mert kardeşimizi buluruz. Şu aşamada bir haber yok."

Tepe, bir gazetecinin "CHP belediye başkan adayının yeğeni olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz. Siyasi bir yönü olabilir mi?" sorusunu da, "Her yönüyle inceliyoruz. Ortada somut bir tehdit, delil gözükmeyince ben öyle bir tahminde bulunamam. Her yönüyle bakmak durumundayız, her yönüyle incelemek durumundayız. 'Kaçırıldı mı? Başka bir şey mi oldu? Kayıp mı oldu?' Her yönüyle bakmamız lazım. Sağlıklı bilgilerle sizleri bilgilendirmek isterim. Şimdilik elimdeki bilgileri sizlerle paylaşıyorum" şeklinde yanıtladı.

Olayı gerçekleştiren şahsa ait bir bilgiye de ulaşamadıklarını kaydeden Tepe, "Maalesef yüzü gözükmüyor. O anı birileri görmüş olabilir düşüncesiyle şu aşamada daha ileri bir görüntü var mı diye araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.