BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.306,52
HABER /  GÜNCEL

Palalı ve silahlı saldırılarda flaş karar

Beyoğlu'nda havaya ateş açan esnaf A.S. ile hafta sonu Taksim'de göstericilere palayla saldıran S.Ç çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Abone ol

Beyoğlu'nda havaya ateş açan esnaf A.S. İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 6136 sayılı kanuna muhallefet ve halkı korku kaygı ve panik yaratacak şekilde meskun mahalde ateş ettiği iddiasıyla sevkedildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı.

İşletme sahibi A.S, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gönderildi. A.S., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

A.S'nin, emniyette, eylemler başladığından beri otelde yüzde 20 kapasiteyle çalıştıklarını, destek vermedikleri için eylemcilerin iş yerinin camlarını kırdığını, dün akşam polisten kaçan eylemcilerin otele girmesine izin vermediğini, eylemciler tarafından tehdit edilince de silahla havaya 3 el ateş ettiğini öne sürdüğü yazılı bir ifade verdiği kaydedildi.

PALALI SALDIRGAN DA TUTUKLANDI

Talimhane’de göstericilere pala ile saldıran S. Ç İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 6136 sayılı kanuna muhallefet ve halkı korku kaygı ve panik yaratacak şekilde meskun mahalde ateş ettiği iddiasıyla sevkedildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı.

Pala ile göstericilere saldıran ve esnaf olduğu belirtilen S.Ç, cumartesi günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Nöbetçi savcılıkta yapılan sorgunun ardından S.Ç tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, şüphelinin üzerine atılı suçların vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tutuklanmanın bir tedbir olması, şüphelinin sabit ikametgah sahibi olmalarını ve kaçma şüphelerinin bulunmamasını da göz önünde bulundurarak tutuklanma talebinin reddine karar verdi.

Bugün soruşturma dosyası Başsavcılık tarafından savcı Veysi Büyükkılıç’a verildi. Soruşturma dosyasını inceleyen savcı Büyükkılıç, şüpheli S.Ç’nin serbest bırakılmasına itiraz etti. Sulh Ceza Mahkemesi’ne itiraz eden savcılık, ‘suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu’ gerekçe göstererek tutuklanmasını talep etti.