BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,65
HABER /  DÜNYA

4 Türk gazeteci özgürlüğüne kavuştu

Darbe sonrası gelişmeleri takip etmek için Mısır'a giden ve gözaltına alınan 4 Türk gazeteci serbest kaldı.

Abone ol

Mısır'daki olayları takip etmek için dün Başkent Kahire'ye giden STAR Haber muhabiri Murat Uslu, kameraman Zafer Karakaş ile A Haber muhabiri Fatih Er ve kameraman Tufan Güzelgün ordu tarafından gözaltına alındı. Gazetecilerin kamera ve pasaportlarına da el konuldu.

4 gazeteci serbest bırakıldı.

DAVUTOĞLU UMUTLU KONUŞMUŞTU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 2 gazeteciyle ilgili, "Fatih Er ve Tufan Güzelgün için çalışmalar devam ediyor. Nerede olduklarını tespit etmeye çalışıyoruz. İnşallah onlar da en kısa zamanda serbest bırakılırlar" demişti.

 TWİTTER'DAN DUYURMUŞTU

Star TV'den Nazlı Çelik Öztarhan, Uslu ve Karakaş'ın Mısır'da gözaltına alındığını Twitter'dan duyurmuştu.

Öztarhan, "Muhabirimiz Murat Uslu ve kameramanımız Zafer Karakaş bu sabah Mısır'da ordu tafından gözaltına alındı... Kahire Büyükelçiliği devrede. Mısır Dışişleri Bakanlığı ve askeri yetkililerle temasa geçildi... Arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz..." ifadesini kullanmıştı.

screen-shot-2013-07-09-at-1.27.34-pm.png

A HABER ÇALIŞANLARI DA GÖZALTINDA

Mısır'da Nasır City bölgesinde çekimden dönen A Haber televizyon kanalı muhabiri Fatih Er ve kameraman Tufan Güzelgün gözaltına alındı. 

TRT ekibi ile bölgede çekimden dönen Er ve Güzelgün, Mısır Yabancı Basın Merkezi'nden akreditasyonları ve basın kartları bulunmadığı gerekçesiyle askerler tarafından gözaltına alındılar. 

Yaklaşık 1 saat önce Star Televizyonu'nda muhabir olarak görev yapan Murat Uslu ile kameraman Zafer Karakaş da gözaltına alınmıştı.