BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,85
ALTIN 2.435,46
HABER /  DÜNYA

İstanbullular ilk iftarı topla açtı

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen Ramazan’ın ilk iftarında atılan iftar topuyla İstanbullular orucunu aç...

Abone ol

Fatih Belediyesi tarafından tarihi Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen Ramazan’ın ilk iftarında atılan iftar topuyla İstanbullular orucunu açtı.
Sultanahmet Meydanı’nda kurulan 3 bin kişilik sofrada bir araya gelen vatandaşlar Ramazan’ın coşkusunu hep birlikte yaşadı. Selimiye Kışlası’ndan getirilen iftar topunu ateşleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, tarihi bir mekanda Ramazan’ın ilk iftarını yaptıkları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Medeniyetlerin buluşma noktası, dillerin ve dinlerin harmanlandığı yer. Doğunun en batısı, batının en doğusu. Her medeniyetin kendine ait en güzel, en iddialı eserlerini koyduğu yer. Onun için Ayasofya burada, Onun için Sultanahmet burada. Onun için 3 bin yıllık dikilitaş burada. Rahmet, mağfiret ve bereket ayını idrak ediyoruz” dedi.
Ramazan’ın ilk iftarının aileler için önemli olduğunu belirten Başkan Demir, vatandaşlara ilk iftar gününü toplu sofralarda yaptıkları için teşekkür etti.
Aynı sofrada bir araya gelen vatandaşlar, toplu iftarların halkına kaynaşmasına vesile olması dolayısıyla önemli olduğunu söyledi.