BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  POLİTİKA

Pakistan'daki Erdoğan'dan flaş FETÖ açıklaması artık...

PAKİSTAN temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'le ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan'ın gündeminde FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimi vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün Pakistan'daki yapılanmasına dikkat çekerek, "O örgüt artık Pakistan'da barınamayacak" dedi ve ekledi:

"Darbe girişiminin ardında FETÖ ve onun Pensilvanya'daki başının bulunduğu artık kesinlik kazanmıştır."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Navaz Şerif bugün ortak basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıktı. Erdoğan'ın ziyareti öncesi Pakistan yönetimi FETÖ okullarını kapatma ve okullardaki öğretmenleri sınırdışı etme kararı aldığını duyurmuştu. İki liderin basın toplantısında da ana gündem maddesi FETÖ ve 15 Temmuz darbe girişimiydi.

PAKİSTANLI KÖŞE YAZARLARINA ELEŞTİRİ

Erdoğan, ülkede bazı köşe yazarlarının FETÖ'nün masum olduğuna yönelik yazılar yazmasını da eleştirdi. Erdoğan, "Çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar" dedi.

Erdoğan özetle şu ifadeleri kullandı:

"Tüm Pakistanlı kardeşlerime tüm milletim adına en kalbi duygularla sevgilerimi iletmek isterim. Pakistan ile ilişkilerimiz başbakanlığım döneminden bu yana 14 yıldır artarak devam ediyor. Aramızda siyasi, askeri, ekonomik, ticari kültürel bir çok çalışmalar devam ediyor. 

Bunların yanı sıra savunma, sağlık ve enerji alanlarında kaydettiğimiz birçok gelişme var. 2017 yılına girmeden serbest ticaret anlaşmasını tamamlamayı düşünüyoruz. Keşmir konusunda son dönemdeki gelişmeleri ele aldık. Artan gerilim gözardı edilemeyecek boyutlara ulaşmıştır. 

Kontrol hattındaki gerilimi ve can kayıplarını endişeyle izliyoruz. Bu sorun Pakistan ile Hindistan arasında diyalog yoluyla ve Keşmir halkının istekleri gözönüne alınarak çözülmesi gerekiyor. Biz de ülke olarak aynı zaman İİT dönem başkanı olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. 

Bunun yanında ikisi de kardeşimiz ve dostumuz olan Pakistan ve Afganistan arasındaki ilişkilerin de gelişmesini istiyoruz. Pakistan ve Afganistan'ın işbirliği terör belasının çözülmesi için olmazsa olmazdır. 

ARTIK KESİNLEŞTİ

Türkiye ve Pakistan en zor zamanlarda birbirinin yanında olmuştur. Tıpkı İstiklal Harbimizde olduğu gibi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında da milletimizin karagün dostu olduğunu Pakistan göstermiştir. Pakistan'ın desteğini asla unutmayacağız. Darbe girişiminin ardında FETÖ ve onun Pensilvanya'daki başının bulunduğu artık kesinlik kazanmıştır. 

Yıllardır hizmet, eğitim, diyalog gibi en masum kavramları kullanan bu yapının hedeflerine ulaşmak için kan dökmek dahil her yolu deneyebileceğini gördük. Geçmiş itibariyle 40 yıla dayalı bir çalışma ile TSK başta olmak üzere polis, yargı, bakanlıklara bu kavramlar bahane edilerek sızma hareketi gerçekleştirilmiştir. 

Bunun neticesinde de o gece tüm milletimizin vergileriyle aldığı F-16'lar ve helikopterlerle kendi halkına bomba yağdırmış, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne bomba atılmış ve her türlü ihaneti alçaklığı yapmışlardır. O gece 248 şehit verdik. Milletimiz bağımsızlığına sahip çıktı. Milletimiz şahadete yürüdü ve demokrasisine sahip çıktı. Tüm dostlarımızı örgütün karanlık emelleri konusunda uyarıyoruz. 

Ülkemizdeki FETÖ kalıntılarıyla mücadele içerisindeyiz. Bugünkü Pakistan gazetelerinde bazı köşe yazarlarının "masum" ifadeleri kabullenilecek ifadeler değildir. Çünkü onlar bu süreci bizimle yaşamadılar. Pakistan yönetiminin işbirliğine çok teşekkür ediyoruz. Bu şer şebekesinin adalet önünde hesap vermeleri konusunda gerekenleri yapıyoruz.

PAKİSTAN'A TERÖR DESTEĞİ

Pakistan'ın güvenliğin ve kamu düzenine tehdit oluşturan bu örgüt konusunda Pakistan yönetimi gerekeni yapmıştır. Örgütle bağlantılı şahısların ülkeyi terk etmeleri istenmiştir. Artık Pakistan'da da barınamayacak. Bu kararlı tavrından dolayı Pakistan hükümetine şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Bu tutumun tüm dost ve kardeş ülkelere örnek olmasını temenni ediyorum.

Terörle mücadelede Pakistan ile ortak yanlarımız var. Pakistan da çok büyük bedeller ödemiş bir ülke, hala da ödemeye devam ediyoruz. Biz FETÖ, PKK, YP, PYD gibi örgütlerle yoğun bir mücadele veriyoruz. Aynı şekilde terörle mücadelede Pakistan'ı yalnız bırakmayacağız. Gereken desteği tecrübelerimizle vermeye kararlıyız."