BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,85
ALTIN 2.442,51
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Galatasaray derbisi dünya çapında mı?

Spor yorumcusu Uğur Meleke, Fenerbahçe Galatasaray derbisinin neden dünya çapında bir derbi olduğunu Cevapla.TV'ye anlattı.

Abone ol

Spor yorumcusu Uğur Meleke, Fenerbahçe Galatasaray derbisinin neden dünya çapında bir derbi olduğunu Cevapla.TV'ye anlattı.

İlk olarak kim derbiye dünya çapında derbi, dünya derbisi dedi hatırlamıyorum ama 15 yıllık bir tabir yanılmıyorsam.

Zaman zaman sosyal medyada özellikle gençler arasında alay konusu da olabiliyor: "Ya madem dünya derbisi, neden sadece Türkiye'de izleniyor... Barcelona ile Real Madrid'i 200 ülkede izliyorlar. Eğer onlar dünya derbisi ise bu nasıl dünya derbisi oluyor" diye eleştiriliyor.

Bu eleştirileri anlıyorum. Ama her bir derbinin global anlamda derbi olması için milyarlar tarafından izlenmesi, 100 ülkede takip edilmesi gerekmez bence. Olimpiakos ile Panatinaikos derbisi de önemli bir derbidir, global bir derbidir. Onu da Belçika'da, Hollanda'da, Malezya'da kimse izlemez.

Tarihsel kökleri 100 yıllık, 100 yıldan uzun bir rekabet olması, o ülkede çok fazla ilgiye mahzar olması, hayatın duruyor olması bir derbinin dünya çapınca derbi olması için bence yeterlidir. İlk 10 dünya derbisi içine girmez belki ama ilk 20 derbi içine mutlaka girer. Bence değerli bir derbidir. Bu kadar enseyi karartmamak lazım.