BIST 9.526
DOLAR 32,48
EURO 34,55
ALTIN 2.475,03
HABER /  DÜNYA

Paket ne zaman hayata geçecek ?

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketi kapsamındaki düzenlemelerin ne zaman hayata geçeceğiyle ilgili, "Hiç zaman kaybetmeden...

Abone ol

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, demokratikleşme paketi kapsamındaki düzenlemelerin ne zaman hayata geçeceğiyle ilgili, "Hiç zaman kaybetmeden bunların adımları gelecek. Hemen pratik olanlar şu anda hazırlanıyor. Yasa gerektirenlerin taslak metinleri de elimizde hazır" dedi.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ’Demokratikleşme Paketi ve Türkiye’de Demokrasinin Konsolidasyonu Paneli’ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Paketle ilgili eleştirilere yanıt veren Ergin, “Türkiye’de bugüne kadar yapılan hiçbir icraatta ’Evet şunlar güzel oldu. Ama şunlar da eksik. Böyle olsaydı daha iyi olurdu’ diye bir tek yaklaşımını görmedik bu muhalefetin. Onun için milletimiz bütün bu tavırları partilerin almış oldukları pozisyonları, değerlendiriyor” diye konuştu.
Ergin, demokratikleşme paketi kapsamındaki düzenlemelerin ne zaman yapılacağıyla ilgili soruya da şöyle cevap verdi:
"Hiç zaman kaybetmeden bunların adımları gelecek. Hemen pratik olanlar şu anda hazırlanıyor. Yasa gerektirenlerin taslak metinleri de elimizde hazır. Bunların son redaksiyonlarını yapıyoruz. Bu süreç içerisinde yapılan eleştiriler, ortaya atılan fikirler bizim ilgi alanımızda. Bunları da takip ediyoruz. Dolayısıyla bu süreç içerisinde makul önerileri de bu paket içerisinde ya da yaptığımız, yapacağımız değişik düzenlemelerde değerlendirme imkanımız olabilir."
(İHA)