BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.431,24
HABER /  DÜNYA

Ünlü iş kadınını soyan şüpheli yakalandı

İş kadını Sema Çelebi’nin 200 bin liralık ziynetini çaldığı iddia edilen temizlikçisi yakalandı. Yakalanan temizlikçi emniyetteki soruşturma...

Abone ol

İş kadını Sema Çelebi’nin 200 bin liralık ziynetini çaldığı iddia edilen temizlikçisi yakalandı. Yakalanan temizlikçi emniyetteki soruşturmasının ardından adliyeye sevk edildi.
Sosyetik iş kadını Sema Çelebi’nin, Beşiktaş’taki evinde 200 bin lira değerindeki ziynetini çaldığı iddia edilen Moldovalı temizlikçisi Diana C (30) Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince yakalandı. Ekiplerin yaptığı araştırmada, İş kadını Çelebi’nin temizlikçisi Diana C.’yi 1 yıl önce ara ara yanında çalıştırdığı öğrenildi. Geçtiğimiz Cumartesi sabahı Sema Çelebi’yi arayan Diana C. annesinin rahatsız olduğunu, paraya ihtiyacı olduğunu söyleyerek tekrar işe almasını istediği öğrenildi. İş kadını Çelebi eski çalışanın bu isteğini kabul edip ertesi gün işe başlayabileceğini söyledi. Bunun üzerine Diana C. hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edilen gün Sema Çelebi’nin evine gelerek çalışmaya başladı. Sema Çelebi saat 4 sularında evinden dışarı çıktığında temizlikçisi Diana C. 200 bin TL değerindeki ziynet eşyasını çalıp evin kapısını kilitleyerek uzaklaştı. Evine geri dönen iş kadını Sema Çelebi, kapının kilitli olmasından şüphelenerek açtırmak için çilingir çağırdı. Çilingir yardımıyla açtırdığı evine giren iş kadını odasında ziynet eşyalarının çalındığı fark ederek durumu polis ekiplerine bildirdiği öğrenildi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmanın ardından çaldığı ziynet eşyaları ile birlikte bir gün sonra Şişli’de bir evde temizlikçi Diana C.’yi yakaladı. Diana C. emniyetteki işlemlerini ardından adliyeye sevk edildi.

POLİSE TEŞEKKÜR ETTİ
Temizlikçisi tarafından çalınan ve Hırsızlık Büro Amirliğince kurtarılan ziynet eşyalarını İstanbul Asayiş Müdürlüğü’den almaya geldi. Emniyetin önünde kendisini bekleyen basın mensuplarına röportaj veren Çelebi röportajında polis ekiplerine yaptığı çalışmalarını tebrik ederek şu sözlerle devam etti: “Evde çalışan kadın mücevherlerimi aldı gitti. Ama sağ olsunlar, hırsızlık bürosu masası sayesinde 24 saatte her şey bulundu. Allah’a çok şükür. Ama çok büyük bir stres çektim. Şimdi mallarımı teslim almaya geldim. Kadın geçen sene bir süre yanımda çalışmıştı. Ondan sonra gitmişti. Bu sene yalvar yakar geldi, Cumartesi geldi, Pazar günü aldı gitti hepsini. Tamamına kavuştum. Yani inanılır gibi değil. Gerçekten rüyada gibiyim ben de.”
(İHA)