BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.422,06
HABER /  GÜNCEL

Padişah kızıydı otel odasında öldü!

O bir padişah kızıydı, el üstünde tutularak büyütüldü ama sonu yaşamı kadar parlak değildi. Bir otel odasında öldü.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Sultan II. Abdülhamid'in aile fotoğraflarını, ''Sultan II. Abdülhamid'in Aile Albümü'' adlı kitapta topladı.

Kültür A.Ş'den yapılan yazılı açıklamaya göre, kitapta Sultan II.Abdülhamid'in ailesi ve Yıldız Sarayı'ndaki günlük hayatı yansıtan 138 fotoğraf yer alıyor.

''Sultan II. Abdülhamid Han Arşivi İstanbul Fotoğrafları'' ile başlayan ve ''Sultan II. Abdülhamid'in Arşivinden Dünya'' ile devam eden serinin üçüncü kitabı olan ''Sultan II. Abdülhamid'in Aile Albümü'' II. Abdülhamid'in ailesi ile ilgili ilk albüm çalışması olarak, saraya ve saray hayatına farklı bir bakış açısı getiriyor.

Sultan II. Abdülhamid'in fotoğraf ve fotoğrafçılığa yakın ilgisi sayesinde oluşan ''Yıldız Fotoğrafları'', çekildikleri dönemle ilgili sadece Osmanlı sınırları için değil, tüm dünya için görsel bir belge niteliği taşıyor.

Kitapta, Abdülhamid'in hayatı, fotoğrafları yer alan şehzade ve sultanlar hakkında bilgiler ve Abdülhamid'in Soy Ağacı yer alıyor.

Fotoğrafların dizilişinde hanedan geleneğine uygun olarak öncelik şehzade fotoğraflarına verilirken, sultan fotoğrafları şehzadelerden sonra geliyor. Sultan ve şehzadelere ait albümlerden bazıları birbirinden farklı süslemelerle dikkat çekiyor.

Türkçe–İngilizce olarak yayımlanan kitap, İstanbul Kitapçısı'ndan ve www.istanbulkitapcisi.com adresinden temin edilebiliyor.

İŞTE SULTAN ABDÜLHAMİD'İN AİLE ALBÜMÜNDEN KARELER

[PAGE]

Sultan II. Abdülhamid'in kızı Zekiye Sultan!

II. Abdülhamid'in kızı Zekiye Sultan'ın en büyük talihsizliği III. Mustafa'nın kızı olan Hatice Hatice Sultan'ın komşusu olmasıydı.

Kocası Nurettin Paşa'yı Hatice Sultan'a kaptırdıktan sonra, Ortaköy'deki şatafatlı yalısında bir daha mutlu olmadı.

1924'te hanedanın yurtdışına sürülmesi sonrasında Fransa'nın Pau kentinde küçük bir otel odasına yerleşti, 1950'de kaldığı otel odasında öldü.


 

[PAGE]

Sultan II. Abdülhamid'in kızı Naile Sultan!

Babası Naile Sultan'a bir konak ve bir koru hediye etmişti. Naile Sultan (1884-1957) 1952 de Türkiye’ye döndükten sonra içerisinde köşkünün de bulunduğu bu araziyi kumaş tüccarı Namık Özsoy’a sattı. Konak da yıllar sonra yanarak tarih oldu.

[PAGE]

Şehzade Mehmet Seyfeddin Efendi

[PAGE]


Abdülhamit'in büyük oğlu Şehzade Mehmet Selim Efendi