BIST 10.164
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.454,29
HABER /  GÜNCEL

Yılda sadece bir kez görüşen karı-koca

Onların başına gelen zor bir olay... Kadın Norveçli... Adam Türk... Bir de çocukları var... Ama sadece yılda bir kez görüşebiliyorlar çünkü...

Abone ol

Antalya'nın Alanya ilçesinde beş yıl önce evlenen ve bir çocukları bulunan Norveçli Heidi Elisabeth Sostuen Şevik (27) ile Hilmi Şevik (38), yılda ancak bir ay görüşebiliyorlar.

Edinilen bilgiye göre, Norveç'in Elverum şehrinde bir anaokulunda vekil öğretmenlik yapan Heidi Elisabeth Sostuen, 2003 yılında tatile geldiği Alanya'da, kendisi gibi vekil öğretmen Hilmi Şevik'e aşık oldu. Tatilinin sonunda Norveç'e dönen Heidi, bir yıl sonra Alanya'ya tekrar geldi ve Hilmi Şevik'le evlendi. Norveç'te yaşama kararı alan çiftten Heidi, ülkesine döndükten sonra eşine davet mektubu gönderdi ve Hilmi Şevik, eşinin gönderdiği davetle Norveç Konsolosluğu'na vize müracaatında bulundu.

NE VİZE NE TURİST

Vize beklenirken, Heidi doğum yaptı ve dünyaya gelen çocuklarına Kamil adını koydular. Vize çıkmayınca Hilmi Şevik, ardından turist olarak bu ülkeye gitmek için konsolosluğa bavşurdu. Bu talebine de karşılık verilmedi.

Hilmi Şevik, eşiyle 6 yıl önce tanıştığını ve 5 yıl önce evlendiğini, bir yıl sonra çocukları olduğunu anlattı.

EŞİNİ YILDA BİR KEZ GÖRÜYOR



Eşinin, işi ve ekonomik koşulları gereği yılda bir kez çocuğuyla Alanya'ya gelebildiğini ifade eden Hilmi Şevik, ''Evlendikten sonra eşimle Norveç'e gitmek istedim ve vize için Norveç Konsolosluğu'na başvurdum. Norveç'ten oturma izni alamadığım gibi, ''Geri dönmezsin'' gerekçesiyle turist vizesi de verilmiyor. Ailemle yılda bir ay bir araya gelebiliyorum. Bu insanlık ayıbı'' diye konuştu.

4 yaşındaki oğlunu sadece dört kez görebildiğine işaret eden Şevik, bu durumun kendilerini çok üzdüğünü, psikolojilerinin bozulduğunu belirtti. Şevik, ''Ailemi bir arada tutmak istiyorum'' dedi.

Konsolosluk yetkilileriyle defalarca görüşerek durumunu anlattığını dile getiren Şevik, son umudunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu söyledi. Şevik, Başbakan Erdoğan ve Çavuşoğlu'ndan yardım istediğini kaydetti.