BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bozuk para ile lüks hayat keyfi

Büyük alışveriş merkezleri ya da resmi kurumları seçiyordu. Bozuk para vereceğini söyleyerek paraları alıp tüyüyordu. Lüks bir otelde yakalandı.

Abone ol

Resmi kurumlar ya da büyük alışveriş merkezlerine giderek elinde önemli miktarda bozuk para olduğunu söyleyerek, veznedarlardan parayı aldıktan sonra ortadan kaybolan dolandırıcı lüks hayat sürdüğü otel odasında gözaltına alındı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, bazı kurum ve iş yerlerindeki veznedarları dolandıran bir kişi ile ilgili gelen şikayetler üzerine soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayların gerçekleştiği kurum ve firmalardaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Şüphelinin eşkali ve kimliğini tespit eden ekipler daha sonra zanlı Hamza D'nin lüks bir otelde sahte kimlikle kaldığını belirledi. Otel odasına yapılan baskında Hamza D. gözaltına alındı.

Şüphelinin üst aramasında Satılmış Ç. adına düzenlenmiş sahte bir kimlik, 3 adet cep telefonu ile 2 bin 25 TL ele geçirildi.

Emniyete götürülerek ifadesi alınan bu kişinin resmi kurum, alışveriş merkezleri ve büyük firmalara giderek elinde büyük miktarlarda bozuk para bulunduğunu, bozuk para lazım olanlara istedikleri kadar verebileceğini söyleyerek veznedarlardan para alarak kaçtığı tespit edildi. Yapılan araştırmada zanlının bu şekilde 18 ayrı yeri dolandırdığı ve en az 750 TL olmak üzere toplam 50 bin lira aldığı da belirlendi. Ayrıca zanlının güven sağlayabilmek için kendini iş adamı toptancı bazen de doktor olarak tanıttığı, dolandırdığı paralarla lüks bir hayat sürdüğü tespit edildi.

Hamza D. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları tanımadıkları kişiler ile alışveriş yaparken dikkatli olmaları konusunda uyardı.