BIST 10.518
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.474,80
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Özpetek'in Serseri Mayınları Macaristan'da

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi ''Serseri Mayınlar'' başkent Budapeşte'de düzenlenen gala gecesiyle Macaristan'da gösterime girdi.

Abone ol

Ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in son filmi ''Serseri Mayınlar'' başkent Budapeşte'de düzenlenen gala gecesiyle Macaristan'da gösterime girdi.Puşkin Sineması'nda düzenlenen gala gecesine Macar sinemaseverler büyük ilgi gösterirken, Türkiye'nin Macaristan Büyükelçisi Hasan Kemal Gür ve eşi de gala gecesine katılarak Özpetek'e destek verdi.

Gala gecesinde büyük ilgi izdihama neden olurken, sinemada yer bulamayan izleyiciler filmi ayakta seyretmek zorunda kaldı.

Film sonrası izleyicilerin sorularını yanıtlayan Özpetek, Macar sinemaseverler tarafından ayakta alkışlanırken, daha sonra AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Özpetek, galada filmine ve kendisine gösterilen ilgiden dolayı çok mutlu olduğunu, Türk Büyükelçisi ve eşine de, kendisini yalnız bırakmadıkları için teşekkür ettiğini söyledi.

Özpetek, Macaristan'da kendisine gösterilen ilgiden dolayı çok şaşırdığını, ilk kez geldiği Macaristan'a bundan sonra sık sık gelmek istediğini kaydetti.

Yönetmen Özpetek, Serseri Mayınlar'ın Bari'de düzenlenen ve sadece İtalyan filmlerinin katıldığı festivalde en iyi yönetmen, en iyi kadın oyuncu, en iyi senaryo, en iyi yardımcı kadın oyuncu dallarında toplam 5 ödül kazandığını belirterek, "Festivalde jüri üyelerinin ünlü yabancı sinemacılardan oluşması beni gururlandırdı, gala nedeni ile Bari'de düzenlenen ödül törenine ancak telefonla katılabildim'' dedi.

''Sonra Ağlayacağım'' adlı yeni filmini bu yıl Eylül ayında İstanbul'da çekeceğini belirten Özpetek, bu filminde Cem Yılmaz'ın rol alacağını, kadın oyuncu olarak ise Monica Belluci'yi düşündüğünü, bu oyuncunun da programının müsait olması durumunda filmde rol almak istediğini söyledi.