BIST 10.644
DOLAR 32,15
EURO 35,09
ALTIN 2.524,24
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den Başbakan'a kof pehlivan!

CHPli Bihlun Tamaylıgil, "Meclis Başkanı cazgırlığa soyunmuştur" diyerek Başbakanın kof pehlivan olduğunu söyledi

Abone ol

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, Başbakan için "seçimleri 3. kez kazanıp siyasi başpehlivanlığı alacağını düşünüyorum" sözleri üzerine CHP'den sert tepki geldi. CHPli Bihlun Tamaylıgil,  "Meclis Başkanı cazgırlığa soyunmuştur" diyerek Şahin'i topa tuttu.

CHP Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, ''Kendisine, 'Meclisi sen mi yöneteceksin, yoksa ben mi gelip yöneteyim' diye diskur çeken Başbakanı Başpehlivan ilan eden Meclis Başkanı ne yazık ki cazgırlığa soyunmuştur'' dedi.

Bihlun Tamaylıgil, yaptığı yazılı açıklamada, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in, Kartalkaya'da yaptığı değerlendirmedeki, ''Sayın Tayyip Erdoğan 2 kez seçimlerin galibi oldu. 3. kez de kazanıp siyasi başpehlivanlığını alacağını düşünüyorum'' sözlerini eleştirdi.

MECLİS BAŞKANI YANDAŞLIĞA SOYUNMUŞ!

Tamaylıgil açıklamasında, ''TBMM Başkanı, Başbakan Erdoğan'ın on binlerce sporsever tarafından ıslıklanmasından ders almış olacak ki görüşlerini açıklamak için bir kayak merkezini seçmiş. Yapılacak ilk seçimde kayıp düşmemek için de tarafsızlığını bir kenara atmış ve Kartalkaya'nın beyazlığını, çevrenin aklığını görünce AKP sözcülüğüne, Başbakanın yandaşlığına soyunmuş bulunuyor'' ifadelerini kullandı.

Böylece kamuoyunun, ''yandaş medya, yandaş anketörden sonra bir de yandaş Meclis Başkanı'' ile tanıştığını savunan Tamaylıgil, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Kendisine, 'Meclisi sen mi yöneteceksin, yoksa ben mi gelip yöneteyim' diye diskur çeken Başbakanı başpehlivan ilan eden Meclis Başkanı ne yazık ki cazgırlığa soyunmuştur.

Cazgırlığa soyunan Sayın Şahin'in başpehlivan ilan ettiği Sayın Erdoğan ise işsizlik yolsuzluk, yoksulluk sorunlarının altında tuş olan kof pehlivandır.

Meclis Başkanı bu açıklamayı yaparken Sayın Genel Başkanına altın lazım olur, o nedenle bir de altın kemeri olsun diye yardımcı olmak, gözüne girmek istiyorsa hiç gereği yok. Çünkü oğlunun düğününde takılan altınlarla Sayın Erdoğan servet sahibi olmuş, oğlu da altın tüccarlığına başlamıştır.

Sayın Başbakan'a mutlaka bir kemer takılacaksa içi rahat etsin. Haziran ayında yapılacak seçimde halkımız Sayın Erdoğan'a teneke kemer takacak ve yüce divana yolcu edecektir.

Bu yüzden Meclis Başkanına bir kez daha tarafsız olma sorumluğunu hatırlatıyor ve işinin cazgırlık değil, TBMM Başkanlığı olduğunu unutmamasını istiyorum.''