BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.425,46
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili vekilden ilginç isyan yorumu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli Tunus ve Mısır'ın Türkiye'den etkilendiğini söyledi

Abone ol

Tunus'daki Yasemin Devrimi'nin ardından Mısır'da başlayan direniş müslüman halkın diktatör rejimlere başkaldırısı olarak niteleniyor. Kimileri bu devrimlerin Türkiye'ye sıçramasını beklerken kimileri de devrimden sonra bu ülkelerde bir Türkiye modelinin uygulanacağını düşünüyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli ise bu devrimleri Türkiye'nin tetiklediği kanısında. "Türkiye'nin performansı bu ülkeleri etkiledi" diyen Gedikli bakın bu konuyla ilgili daha neler dedi...

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Türkiye'nin ekonomide, demokraside ve insan haklarında ortaya koyduğu performansın Tunus ve Mısır gibi ülkelerdeki vatandaşları etkilediğini belirterek, Türkiye'nin model bir ülke haline geldiğini kaydetti.

AK Partili Gedikli, Tunus ve Mısır'daki gelişmelerle ilgili sorulan bir soru üzerine şunları söyledi:

"Tunus'taki üniversite mezunu seyyar satıcı Muhammed Buazizi'nin çığlığını bütün dünya duydu. Bu aslında bir dönemin de başlangıcı. Bu artık insanların refah talep etmeye başladığını gösteriyor. İnsanlar artık refahın tabana yayılmasını istiyor. Bütün ülkelerde bu böyle olacak. Bu konuda da Türkiye aslında bir model teşkil ediyor. Türkiye'nin 8 yılda gelmiş olduğu nokta, aslında bu ülkeleri, bu ülkelerin vatandaşlarını da bir anlamda etkiliyor. Çünkü ekonomik olarak ortaya konan performans, Türkiye'de demokraside ve insan haklarında gelinmiş olunan nokta bir model oluşturuyor.

Türkiye artık kendi ekonomik modelini ihraç edecek noktaya geldi. Mesela TOKİ... Bu ortaya çıktı. Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız'a "bize konut yapın" dedi. TOKİ bir model oldu. Türkiye'de oluşturulan bir model oldu. Şimdi buna talip çıkıyor, alıcı çıkıyor. Bu modeli ithal etmek istiyor bazı ülkeler."