BIST 10.806
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.429,38
HABER /  MEDYA

Özkökün sözlerine dayanamadı

Yer Hürriyet'in yazı işleri toplantısı. Konu Dink'in öldürülmesi. Özkök'ün sözleri salonda buz gibi bir hava estirir.

Abone ol

Hürriyet'in sabah toplantısında Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün sözleri bazı gazetecilerin toplantıyı terketmesine yol açtı. Hürriyet'in dünkü tartışmalı toplantısının ayrıntılarını Özkök, köşesinde anlattı.

Özkök, okurlara diye sordu. Cevabını da kendi verdi: Orada arkadaşlarına övüne övüne, "Hrant Dink’i ben öldürdüm" diyecek. Sırf arkadaşlarını ikna edebilmek için.

Özkök, daha sonra arkadaşların toplantıyı terketmesine neden olan sözlerini yazdı. Özkök, arkadaşlarına her iki kesimin ilkel suçlamalarla bir yere varamayacağını savunuyordu. "Nefret üreten sloganlardan kaçınmalıyız" diyen Özkök'ün sözleri toplantıya katılan bazı gazetecileri rahatsız etti.
 
Özkök'ün "Bu işi çözmek istiyorsak, hepimiz empati duygularımızı geliştirmeliyiz. Mahalledeki o çocuğu da anlamaya çalışmalıyız. İkinci Cumhuriyetçi fikirlere sahip birisi, kendisi için ’Vatan haini’ ifadesinin kullanılmasından rahatsız oluyorsa, başkalarının da başka ifadelerden rahatsız olabileceğini düşünmelidir" sözleri bardağı taşırdı.. Dink'in yakından tanıyan bazı gazeteciler toplantıyı terkettti.