BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

12 bin YTLye çürük raporu

Askere gitmek istemeyenlere sahte çürük raporu hazırlayan çete çökertildi. Sistemin işleyişi ise şöyle:

Abone ol

Ankara'da geçen hafta İl Jandarma Alay Komutanlığı'nın Cumhuriyet Başsavcılığı'yla ortak yaptığı operasyonda, askere gitmek istemeyen kişilere 9-12 bin YTL karşılığında sahte çürük raporu verdikleri iddiasıyla gözaltına alınan ASAL'da görevli bir albayın da aralarında bulunduğu 29 zanlı dün adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan Kütahya Askeri Hastanesi'nde görevli Biyokimya Astsubayı Aytekin D., raporları Ankara'daki Radisson Otel'de kiraladığı odasından yaptığını anlattı. Aytekin D., 2002'de Levent Ö. isimli kişi ile ne şekilde çürük raporu verebilecekleri konusunda görüşerek işe başladıklarını kaydetti. Aytekin D. sistemin işleyişini de şöyle anlattı:

"Aracılar, rapor isteyen kişilerin askerlik şubelerinden sevklerini alarak bana getiriyorlardı. Ben de Levent'i arayarak kendisinden kayıt numarası alarak bu raporları oteldeki odamda, hastaneden almış olduğumuz matbu evraklar üzerinde bilgisayar marifetiyle rapor düzenleyip yükümlüye teslim ediyordum. 9-12 bin YTL para talep ediyorduk. Paranın yarısını Levent'e veriyordum. Aracılar, yükümlüden kendi hisselerini alıyordu. Şubelerden sevki yapan memura da 1000 YTL verildiğini telefon konuşmalarından duydum."