BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Özkök'ten 'türbanlıya tecavüz' sorusu!

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök'ün 'dekolteli bir türban yazısı' başlıklı köşesine bu kez bir meslektaşı çok sert bir yanıt verdi!

Abone ol

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök bugünkü yazısında 'Dizilerde neden türbanlı yok. Dizilerde tecavüze uğrayan türbanlı görmeye hazır mısınız?" sorusunu sorduğuna bin pişman oldu. Özkök'e ilk tepki ise ne muhafazakar siyasetçilerden ne de kamuoyundan geldi.

 "MİNİ ETEKLE NAMAZ KILINSIN"
Ayşe Arman, Mecmua Dergisi için ilk röportajını gazeteci Ertuğrul Özkök ile yapmış ve yine söyledikleriyle tepkileri üzerine çekmişti:

"Mini etekle namaz kılınacağını, başörtüsüyle içki içilebileceğini düşünen ve buna cüret eden kadınların ülkesini düşlüyorum. 'Patavatsızlık' kelimesine kendimce olumlu bir anlam verdim. Göğsümü gere gere 'Ben patavatsızım' diyorum. Müslüman'ım. Cenazemi kiliseden kaldırsınlar, duamı imam yapsın istiyorum. Ne cennet ne cehennem. Gideceğim yerin adı cehennet..."

İlk tepkiyi twiitter üzerinden meslektaşı Cüneyt Özdemir'den alan Özkök, Özdemir'in bu sorusuna ise yanıt veremedi:

"Ertuğrul Özkök utanmadan 'dizilerde neden türbanlı kadın yok?' diye soruyor. 20 yıl yönettiğin Hürriyet'te neden bir tane türbanlı kadın yok? 

Özkök'ün ve kuyruğuna takıldığı şaşkınların 'dizilerde türbanlı kadın neden yok?' duyarlılığı, aslında tam 'kurnaz ulusalcı' riyakarlığı!"

ÖZKÖK NE YAZDI?

"ŞU SORULARA EVET DEMEYE HAZIR MISINIZ"

Yıllar boyunca, türban bizlere ne olarak sunuldu? İnancın, dürüstlüğün, ahlakın timsali olarak. Oysa herkesin çok iyi bildiği bir sır vardı: Başa türban geçirilince, insan karakterindeki "insani şeyler" öyle hiç de değişmiyor.

Gerçek öyle de; fotoğrafın arabında durum farklı. Sadece erkek değil, kadın da kendisinin veya başkalarının yarattığı bu klişenin, bu "azize ikonasının" esiri haline geldi.

Cesaretiniz var mı? Varsa, hadi gelin şöyle küçük bir "azize testi" yapalım.
Ama uyarıyorum. Cesaretiniz yoksa, bırakın tabu olarak kalsın.Dizilerde tecavüze uğramış türbanlı kadın da görmeye hazır mısınız?

Dizilerde kocasını aldatan türbanlı kadın da seyretmeye hazır mısınız?
Dizelerde sevdiği erkekle öpüşen türbanlı kadın da seyretmeye hazır mısınız?
Dizilerde kötü, cinayet işleyen, hırsızlık yapan, arkadaşına kazık atan, gelinini arkadan bıçaklayan türbanlı kadın da seyretmeye hazır mısınız?
Dikkat; soruyu sadece egemen erkeklere sormuyorum. Kadınlara da soruyorum.

BENİ ENAYİ YERİNE KOYUP ŞU KLİŞEYİ GETİRMEYİN

...Ben samimi her fikre açığım..
Ama lütfen, beni enayi yerine koyup; "Her namaz kılan, her başını örten dürüsttür" gibi alelade bir klişe ile gelmeyin."