BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Van ve Diyarbakır'dan kara haber!

Dün gece Van, bu sabah Diyarbakır... Türkiye teröre 4 şehit daha verdi....

Abone ol

İlk acı haber dün gece Van'dan geldi. Çatak İlçesi'nde akşam saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 askerimiz ve 2 köy korucusu şehit oldu. Türkiye Van'daki şehitlerine ağlarken bu kez acı haber Diyarbakır'dan geldi. Polis ekibine düzenlenen saldırıda ise 1 polisimiz şehit oldu.

ŞEHİT ERİN ALBÜMÜNDEN KARELER... TIKLAYIN

Çatışma, dün akşam saat 20.00 sıralarında Çatak İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Melkuşan Yaylası Körüklü Vadisi bölgesinde yaşandı. Bölgedeki operasyonlarını sürdüren asker ve korucular, bir grup PKK'lı teröristle karşılaşmaları üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada ilk belirlemelere göre 1 asker ve 1 köy korucusu şehit olurken, 1'i ağır 3 korucu da yaralandı. Yaralı koruculardan biri kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

ŞEHİT ER DOĞAN GÖÇER'İN BABA EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Görevli askerler, saat 00.30 sıralarında şehit er Göçer'in Ümraniye'deki baba evine gelerek acı haberi verdi. Oğullarının çıkan çatışmada şehit olduğunu öğrenen Göçer ailesi sinir krizi geçirdi. Askeri görevliler acılı aileyi sakinleştiremeyince sağlık ekiplerinden yardım istedi. Şehit askerin annesi Fatma Göçer, babası Osman Göçer ve kız kardeşleri Ümraniye Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

İZNE GELECEKTİ

Haberi alarak hastaneye gelen şehidin amcası Ali Rıza Göçer, çatışmadan yaklaşık bir saat önce yeğeniyle görüştüğünü belirterek, "Yeğenimle akşam saat 19.00 sıralarında görüşmüştük. Kendisi 15- 20 gün içinde izne gelecekti" dedi.

ŞEHİT ATEŞİ DİYARBAKIR'A DÜŞTÜ

Diyarbakır'da polise düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis şehit oldu, 1'i polis 3 kişi de yaralandı.

Sur ilçesi Mardinkapı semtinde devriye görevi yapan polis ekibine henüz kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla ateş açıldı. Saldırıda 2 polis memuru ile 2 vatandaş yaralandı.

Yaralı polis memurlarından biri hastaneye götürülürken yolda şehit oldu. Diğer yaralı polis memuru ile 2 vatandaş ise Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Olay yerinde incelemede bulunan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, devriye görevi yapan ve ''Yunus'' olarak tabir edilen polis ekibine uzun namlulu silahla saldırı düzenlendiğini belirterek, ''Saldırı da 1 polisimiz şehit oldu. 1'i polis 3 kişi de yaralandı. Eşkali belirlenen saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı'' dedi. Toprak, başlatılan operasyonlar kapsamında 2 şüphelinin gözaltına alındığını vurgulayarak, ''Olay yerinde, içerisinde 2 el bombası ve bir şarjör bulunan çanta ele geçirildi. Soruşturma sürdürülüyor'' diye konuştu.

2 KİŞİ YAKALANDI

Vali Toprak'ın bu açıklamasından kısa bir süre sonra Diyarbakır'dan eşkali belirlenen iki kişinin yakalandığı haberi geldi.