BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bu köyde herkes üniversite mezunu(video)

Diyarbakır'ın Görünlü köyü eğitime verdiği önemle doktor, öğretmen, avukat, mühendis ve hemşire yetiştirmenin haklı gururunu yaşıyor

Abone ol

Görünlü köyünde, 62 yıl önce kurulan okul sayesinde bugüne kadar 135 öğretmen, 66 doktor ve yüzlerce hemşire yetişti. Köydeki kahvehane, gençlerin derslerinden geri kalmaması için kapatılırken, ilköğretim okulundaki kütüphanede 2 binden fazla kitap bulunuyor.

Eğitim alanında kız çocuklarının okula gönderilmemesi, derslik ve öğretmen sıkıntısıyla sık sık gündeme gelen Güneydoğu'da, eğitime verilen önemle yörede adını duyuran köyler de güzel örnekler oluşturuyor.        
Diyarbakır'a yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki Eğil ilçesine bağlı Görünlü köyü, 62 yıldır eğitimdeki başarısıyla bölgede sık sık adından söz ettiriyor. Köyde, 1949 yılında kurulan okul, köyün çocuklarının kaderinin tarlaya mahkum olmasını önledi. Köyün ilköğretim okulunda okuyan 15 öğrencinin, öğretmen olması köydeki diğer çocuklara da örnek oldu. 15 öğretmene özenen köydeki çocuklar da büyük bir azimle tarlaya değil, okula gitti. 62 yıl içerisinde köyde bugüne kadar 135 öğretmen, 66 doktor ve yüzlerce hemşire yetişti.
        
MUHTAR DA ÜNİVERSİTE MEZUNU
        
Görünlü Köyü Muhtarı Ergül Tekeş, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olduğunu ve 13 yıldır muhtarlık yaptığını söyledi.