BIST 9.530
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.476,72
HABER /  GÜNCEL

Özgecan'ın katili hakkında son bomba! Öyle bir isim var ki...

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken ve babasınını cezaevinde vurulmasında yeni bir gelişme yaşandı. Altındöken'in öldürülmesinde 6. şüphelinin çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı.

Abone ol

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken ve babasınını cezaevinde vurulmasında yeni haberler var. Suphi Altındöken ve babasını cezaevinde silahla vuran Gültekin Alan ile ona yardım ettiği ileri sürülen bir gardiyan ile bir kadının sorgulanmak üzere Adana Adliyesine getirildiği bildirildi...

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, tabancanın içeride görev yapan biri tarafından sokulduğuna dair bulgular olduğunu, ayrıca 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı.

6. ŞÜPHELİ ÇETE LİDERİ

Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı ve ifadelerine başvurulduğu belirtiliyor. 6'ncı şüphelinin Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan 2000’li yılların başında Ege Bölgesi’nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek- senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı. Baykal, altın işlemeli tabancası nedeniyle ‘Altın tabancalı kabadayı’ olarak tanınıyor.

Suphi Altındöken'i cezaevinde vurduğu iddia edilen mahkum Gültekin Alan


2 MÜDÜR VE 3 GÖREVLİ DE AÇIĞA ALINDI

Geçtiğimiz pazartesi günü Özgecan Aslan’ın katilinin katilini öldüren Gültekin Alan’ın tabancayı nasıl temin ettiği ve olayın meydana gelmesinde ihmali bulunanlar konusunda ilk açıklamayı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün yaptı.

Müfettişler ve cumhuriyet savcılarının soruşturma/inceleme sonuçlarını aktaran Bozdağ şu bilgiyi verdi:

"Çok ciddi güvenlik tedbirleri var. Bütün bunları herhangi birinin aşabilme imkanı yok.Bu bizim değerlendirmelerimize göre, içeride görev yapan 1 infaz koruma memurundan veya diğer 1 çalışandan ancak destek alarak yapılabilecek bir çalışma olduğunu değerlendiriyoruz. 1 müfettiş ile 2 kontrolörü olayı tetkik etmek ve gerekli incelemeleri yapıp, rapora bağlamak üzere mahalline gönderdik. Ayrıca Adana Cumhuriyet Başsavcılığı da bu konuda bir adli soruşturma başlattı. Elde edilen ilk bilgilere göre, silahın içeriye oradaki bir görevli tarafından sokulduğuna dair bulgulara rastlandı, şu anda gözaltına alındı. Dışarıda, içeride ona yardımcı olan başkaları var. Onlarla ilgili de gözaltılar var.

Suphi Altındöken'in annesi oğlunu hala gömemedi ve 'Ne yapayım çöpe mi atayım' diyerek isyan etti.

3 GÖREVLİ AÇIĞA ALINDI

Soruşturma devam ediyor. Öte yandan 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli de açığa alınmıştır. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Cezaevine silahın içeriden yardım suretiyle sokulabilmiş olmasını savunmak mümkün değil. Bu, gerçekten güvenlik açısından bir zafiyettir. Bu nedenle bu konuda ihmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın."ardım ettiği ileri sürülen bir gardiyan ile bir kadının sorgulanmak üzere Adana Adliyesine getirildiği bildirildi...

 SON SÜPHELİ ALTIN TABANCALI KABADAYI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da, tabancanın içeride görev yapan biri tarafından sokulduğuna dair bulgular olduğunu, ayrıca 2 cezaevi müdürü ile 3 görevlinin açığa alındığını açıkladı. Olayla ilgili 6 kişinin gözaltına alındığı ve ifadelerine başvurulduğu belirtiliyor. 6'ncı şüphelinin Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan 2000’li yılların başında Ege Bölgesi’nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek- senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı. Baykal, altın işlemeli tabancası nedeniyle ‘Altın tabancalı kabadayı’ olarak tanınıyor.

KATİL ZANLISI ADANA'YA GETİRİLDİ

Tuvalette bulduğunu ileri sürdüğü tabancayı bir gardiyanın başına dayayarak ölüm tehdidiyle hücrelerindeki baba Necmittin Altındöken ve oğlunu koğuşlarında tabancayla vuran katil zanlısı Gültekin Alan, büyük gizlilik içinde Adana Adliyesi’ne getirildi. Alan’a yardım ettiği öne sürülen şüpheliler de sorgulanmak üzerine ayrı ayrı adliyeye getirildi. Şüphelilerin ifadesi olayı sorgulayan Cumhuriyet Savcısı tarafından alınırnken, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi uygulandı.

 
 6 KİŞİ SORGULANIYOR

DHA'nın geçtiği habere göre cinayetle ilgili olarak katil zanlısı Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan Adana’da paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklanan Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Vekili Ferhat Y., mahkum Hüsamettin B. ve silahı ona götürdüğü ileri sürülen Gamze B. ile infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.'nün gözaltında olduğu öğrenildi. 6’ncı kişinin ise kimliği öğrenilemedi. Tabancanın cezaevine Gamze B. tarafından sokulmasına yardımcı olduğu iddiasıyla sorgulanan infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.'nün sorgusunda olay günü izinli olduğunu ve suçlamayı kabul etmediğini söylediği öğrenildi. Adana Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllar üst düzey görevlerde bulunan ve tutuklanınca ’Ben paralelci olamam, ben ülkücüyüm’ diyen Ferhat Y.'nin de diğer şüpheliler ile birlikte sorgulandığı bildirildi.

CEZAEVİ CİNAYETİNİN 6’INCI ŞÜPHELİSİ ÇETE LİDERİ

Özgecan Aslan’ın katilinin katil zanlısı Gültekin Alan ile birlikte adliyeye sevk edilen 6’ıncı kişinin ise Gültekin Alan ile aynı koğuşta kalan 2000’li yılların başında Ege Bölgesi’nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek- senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça adı karışan çete lideri Ahmet Tekin Baykal olduğu anlaşıldı.

O dönem Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ’Ulusal Çete’ raporunda adı Alaaddin Çakıcı, Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker gibi isimlerle birlikte geçen Çerkez kökenli Ahmet Tekin Baykal, 2008 yılında asker ve polisin ortak yaptığı helikopter destekli ’Anafor’ operasyonda Kuşadası’ndaki villasında yakalanmış yargılandığı İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce suç örgütü kurmak ve yönetmekten toplam 70 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İzmir ve Buca cezaevlerinde yatan Ahmet Tekin Baykal’ın 14 ay önce İzmir’den Adana’ya nakledilmiş, cinayetten mahkum Gültekin Alan ile aynı koğuşta kaldığı belirtildi.