BIST 10.110
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.408,57
HABER /  GÜNCEL

Özgecan Aslan davasında son dakika

Özgecan davasında son dakika kararı... Özgecan Arslan’ın öldürülmesiyle ilgili yapılan hazırlık soruşturmasından sonra hazırlanan iddianame kabul edildi.

Abone ol

Özgecan Aslan davasında son dakika gelişmesi... Mersin’ in Tarsus ilçesi’nde üniversite öğrencisi Özgecan Arslan’ın öldürülmesiyle ilgili yapılan hazırlık soruşturmasından sonra hazırlanan iddianame Tarsus 1’ nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

MAHKEME HIZLA KABUL ETTİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde 12 Şubat'ta üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ı öldürüp cesedini yakma suçlamasıyla tutuklanan üç kişi hakkındaki hazırlık soruşturması tamamlanarak iddianame 9 Nisan’da mahkemeye sunuldu. Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 15 gün içerisinde değerlendirilmesi gereken iddianameyi bugün kabul etti.

Servis şoförü Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile arkadaşı Fatih Gökçe, 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme, bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek, ya da yakalanmamak amacıyla öldürme, başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme, nitelikli cinsel saldırıya teşebbüs, cinsel sahiple kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacaklar.

Savcılık, zanlılar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ile Fatih Gökçe hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istiyor.

NE OLMUŞTU?

Çağ Üniversitesi öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan, 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere Mersin'e sefer yapan bir minibüse binmişti. Minibüsün şoförü Suphi Altındöken güzergâhı değiştirerek, ıssız bir yerde genç kıza tecavüz etmeye çalışmıştı. Saldırgan kendisiyle boğuşan ve yüzüne biber gazı sıkan Özgecan Aslan'ı araçtaki demir çubukla vurarak etkisiz hale getirmişti. Suphi Altındöken, babası ve arkadaşı Fatih Gökçe'nin yardımıyla genç kızın cesedini bir dere yatağına götürüp üzerine benzin dökerek yakmıştı.

Servis şoförü Altındöken ve ona yardım eden iki kişi olaydan kısa süre sonra yakalandılar. Vahşi cinayet, Türkiye'de büyük tepkiye yol açtı. Günlerce, Türkiye'nin dört bir yanında cinayeti protesto yürüyüşleri düzenlendi. Özgecan Aslan, kadına yönelik şiddetin durdurulması için verilen mücadelenin simgesi haline geldi.