BIST 9.530
DOLAR 32,48
EURO 34,79
ALTIN 2.478,70
HABER /  MEDYA

Hilal Kaplan Demirtaş'ın duasına amin dedi

Sabah yazarı Hilal Kaplan, hafta sonu Ağrı'da yaşanan asker-PKK çatışmasını kaleme aldı.

Abone ol

Selahattin Demirtaş'ın "Kim silah gücüyle oy topluyorsa, Allah onun bin defa belasını versin!" duasına yazar Hilal Kaplan, "Vallahi âmin, bin kere âmin..." dedi.

4 askerin yaralandığı 5 PKK'lı teröristin öldürüldüğü Ağrı Diyadin'deki silahlı çatışma Sabah gazetesi yazarı Kaplan'ın gündemindeydi.

Kürt siyasi hareketinin yaptığı ilginç açıklamaları köşesine taşıyan yazar, bu çevrenin akıl tutulması içinde olduğunu öne sürdü.

HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur'un "PKK'lılar da burada şenliğe katılacaktı" şeklindeki sözlerini Kaplan, "Tamam da güzel kardeşim, savaşın önüne geçmek için, insanların ölmemesi için 'canlı kalkan' falan olmana gerek yok ki! Silahlı PKK'lıların sivillerin ve siyasîlerin etkinliğine gelmemelerini istemen kâfi. Ama bu o kadar da kolay değil, değil mi?" diyerek eleştirdi.

Daha sonra KCK yöneticisi Duran Kalkan ve Demirtaş'ın olaylara ilişkin sözlerini yorumlayan yazar, yazısını 'amin' diyerek tamamladı.

HDP'DE AKIL TUTULMASI

"(...)PKK'ya yakın Yeni Özgür Politika'da Adil Bayram müstearıyla yazan KCK yöneticisi Duran Kalkan'ın şu satırları HDP çevrelerindeki akıl tutulmasını da net şekilde özetliyordu: "Yine farz edelim ki Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamada belirttikleri her şey doğrudur. PKK'liler belirtilen yerde halka propaganda yapmayı planlamışlardır. Söz konusu propagandayla halktan HDP'ye seçimde oy vermelerini isteyeceklerdir. Peki durum böyle olsa bile, acaba bu durum Genelkurmay Başkanlığı'na böyle planlı bir saldırı yapma hakkı verir mi?"

Silahlı PKK'lılar halka 'propaganda' yapmaya şehre inecekler ama konunun TSK ile ne alakası var? Bölgedeki Ak Parti seçim bürolarına kurşun yağdırmaktan taşlatmaya kadar geniş bir 'propaganda alanı' sunan KCK şehir yapılanmasının yöneticilerinden Kalkan, bunu ciddi ciddi soruyor. Müthiş bir kara komedi üstadı olduğu anlaşılan Kalkan'ın yazısının başlığı da "Her şeye rağmen demokratik seçim"...

BİN KERE AMİN

Peki KCK'lısı böyle olur da HDP durur mu? HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş da âdeta el yükseltircesine şöyle demiş: "Kim silah gücüyle oy topluyorsa, Allah onun bin defa belasını versin!"
Sayıları 25 veya daha fazla olan silahlı PKK'lı, 12 saat süren çatışmada ayakta kalmaya yetecek teçhizat ve 10.000 mermi olduğu söylenen mühimmatla şehre inecek, halka 'siyasî propaganda' yapacak ve HDP Eş Başkanı buna izin verilmediği için çıkıp 'silah gücüyle oy toplayanlara' bela okuyacak.
Vallahi âmin, bin kere âmin..."