BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Özel harekatçının şehit olunca ortaya çıkan sırrı

ŞIRNAK Cizre'de bölücü terör örgütü ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Özel Harekat Polisi Ayhan Demirel için memleketi Aksaray'da tören düzenlendi. Şehit Demirel'in felçli annesi, oğlunun Şırnak'ta olduğunu söylemediğini belirtti.

Abone ol

ŞIRNAK Cizre İlçesi’nde dün PKK’lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada Özel Harekat polisi 44 yaşındaki Ayhan Demirel şehit oldu.

Özel harekatçı Demirel'in o güne kadar ailesinden sakladığı 'sırrı' şehit olduğu haberi baba ocağına gidince ortaya çıktı. Meğer ailesinden Şırnak'ta olduğunu saklayıp 'Ankara'da görev yapıyorum' demiş.

Şehit Ayhan Demirel, bugün memleketi Aksaray’ın Sarıyahşi İlçesi’nde yaklaşık 6 bin kişinin katıldığı bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

ANNESİNE ŞIRNAK'TA OLDUĞUNU SÖYLEMEMİŞ

Vücudunda kısmi felç olan şehit annesi Mercan Demirel de oğlunun cenazesine sedyede geldi. Oğluyla en son 2 gün önce telefonla görüştüğünü belirten Mercan Demirel, oğluna ”Hastayım. Özledim gel” dediğini ancak oğlunun ”Ankara’dayım gelemem” dediğini ve Şırnak’ta olduğunu söylemediğini ifade etti.

Ayhan Demirel'in cenazesi, son yolculuğuna uğurlanmak üzere memleketi Aksaray'a getirildi. Şehit Demirel'in cenazesi, Ankara'da düzenlenen törenin ardından polis helikopteriyle memleketi Sarıyahşi ilçesine gönderildi.

Cenaze helikopterden indirilirken şehidin oğlu İbrahim Demirel (15) ve bazı yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin naaşı daha sonra cenaze aracına alınarak, Fatih Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Şehidin babası İbrahim, annesi Mercan ve hemşire olduğu öğrenilen eşi Aysel Demirel, gözyaşlarını tutamadı.