BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  GÜNCEL

Cizre Silopi Sur'dan sonra asker o bölgeye giriyor

MARDİN Nusaybin'de daha önce yapılan operasyonda terör örgütü üyeleri temizlenmişti. Güvenlik kaynakları, Nusaybin'de PKK'lıların yeniden 2 mahalleye yerleştiğini ve TSK'nın operasyon hazırlığı yaptığını belirtti.

Abone ol

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yeni bir operasyon için güvenlik güçleri düğmeye bastı.

Nisaybin'de başlatılacak operasyonu yine asker, polis ve köy korucuları gerçekleştirecek.

TERÖRİSTLER YENİDEN MAHALLEYE YERLEŞTİ

Aynı kaynakların verdiği bilgilere göre, Nusaybin'de daha önceki operasyonlarda PKK'lıların çıkartıldığı 2 mahalleye teröristler yeniden yerleşti.

Güvenlik kaynakları, ilçede, kapsamlı bir operasyonla PKK'lıların etkisiz hale getirileceğini belirtti.

CİZRE, SİLOPİ VE SUR'DA SON DURUM NE?

Asker, polis ve köy korucularının ortaklaşa yürüttüğü operasyonlar, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Şırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde 30'uncu; Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki operasyonlar 45'inci gününde devam ediyor.

TSK yaptığı açıklamada operasyonlarla ilgili şu bilgiyi verdi:

Şırnak / Cizre’de devam eden operasyonda;
İki bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 265’dir.), yedi el yapımı patlayıcı imha edilmiş, üç adet barikat kaldırılmış, bir Kaleşnikof piyade tüfeği, üç av tüfeği, bir havalı tüfek, 202 av fişeği, iki molotof kokteyli, 71 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki el bombası, bir anti tank roketatar mühimmatı, 24 m kablo, telsiz şarj cihazları, bir Aselsan araç telsizi, bir adet kalp için şok cihazı ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Şırnak / Silopi’de devam eden operasyonda;
Dört bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 130’dur.), 25 el yapımı patlayıcı imha edilmiş, dokuz Kaleşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, iki dolu tabanca şarjörü, 38 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 900 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, iki roketatar, 14 roketatar sevk fişeği, 10 roketatar mühimmatı, beş el bombası, 10 akü, üç el dürbünü, yedi gaz maskesi, beş gaz maskesi filtresi, yedi el telsizi, 13 hücum yeleği, bir sırt çantası, beş serum, bir şişe tentürdiyot, iki şişe alkol, 10 adet damar yolu açma seti, 30 enjektör, 100 kg amonyum nitrat ele geçirilmiştir.

Diyarbakır / Sur’da devam eden operasyonda;
10 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 88’dir.), 10 adet barikat kaldırılmış, üç el yapımı patlayıcı imha edilmiştir.