BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu fırtına bitiyor kar geliyor!

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ile kar yağışı geliyor. Son hava durumu raporlarını meteoroloji açıkladı. Yurt genelinde şiddetli yağış cuma günü yurdu terkediyor. 18 Ocak Pazartesi kar geliyor.

Abone ol

İSTANBUL, Ankara, Bursa, Eskişehir, Balıkesir, Manisa, Düzce ve Kütahya hava durumu için meteoroloji yeni bir uyarı geçti. Dün akşam özellikle İstanbul'da etkili olan şiddetli yağışlar gece boyunca da etkisini arttırdı. Şiddetli yağışları sabah saatlerinde de yer yer etkili olması bekleniyor.

İstanbul hava durumu için yeni raporu meteoroloji yayınlandı. İstanbul'da şiddetli yağışlar öğleden sonra etkisini azaltıyor ama cuma gününe dikkat. 15 ocak cuma günü sıcaklık değerleri 8 derece birden düşüyor. İstanbul'a 18 ocak pazartesi günü yeniden kar yağması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik ve Balıkesir) ile yarın (13.01.2016 Çarşamba) Kuzey Ege (İzmir'in iç kesimleri, Manisa ve Kütahya) , Batı Karadeniz (Zonguldak, Düzce, Bartın, Kastamonu, Sinop, Karabük ve Bolu) , İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) ile Samsun, Çorum ve Amasya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YURDUN DOĞUSU İÇİN KAR ALARMI!

Bu gece doğu bölgelerimizde başlayacak yağışların; yarın (Perşembe) Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde) ile Sivas'ın doğusu, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş'ta kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi şeklinde kar yağışı vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Erzurum, Bingöl, Muş ve Adıyaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Ankara'nın kuzeyi, Çankırı, Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, İzmir'in iç kesimleri, Manisa, Kütahya, Antalya'nın iç kesimleri, Yozgat, Giresun, Adana'nın kuzeyi ve K.Maraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Yurt genelinde 5 günlük hava durumu

İSTANBUL HAVA DURUMU YENİ UYARI

İSTANBUL hava durumu için yeni uyarı. Parçalı ve çok bulutlu, Edirne’nin akşam saatlerinden sonra, İstanbul, Tekirdağ ve Kırklareli’nin öğle saatlerinden itibaren olmak üzere bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar doğusunda (Yalova, Kocaeli ve Sakarya) kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Trakya'da yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

5 günlük İstanbul hava durumu raporu

İSTANBUL hava durumu son raporlara göre cuma günü sıcaklık düşüyor.

ANKARA HAVA DURUMU KAR GELİYOR

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) ilk saatlerden itibaren Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinin, sabah saatlerinden itibaren Ankara ve Çankırı çevrelerinin, öğle saatlerinden itibaren ise Kırıkkale çevrelerinin yer yer kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı bölge genelinde 2 ila 4 derece artacağı bekleniyor.

Ankara 5 günlük hava raporu

Ankara hava durumu raporlarına göre yarından itibaren sıcaklık değerleri 8 derece birden düşüyor. yer yer kar yağışı görülebilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sayfasında yer alan uzun vadeli tahminlerde, pazar gününden itibaren yurt genelinde soğuk hava dalgasına girilecek ve kar yağışı da beraberinde bekleniyor.