BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Oyuncak silahla kuyumcu soymaya kalkışınca...

İstanbul Esenyurt’ta oyuncak silahla kuyumcuya gelen çarşaflı şahıs, faka bastı. Kuyumcu, silahın oyuncak olduğunu anlayınca soyguncuyu kova...

Abone ol

İstanbul Esenyurt’ta oyuncak silahla kuyumcuya gelen çarşaflı şahıs, faka bastı. Kuyumcu, silahın oyuncak olduğunu anlayınca soyguncuyu kovaladı. Esnaf tarafından yakalanan acemi soyguncu, linç edilmek istendi.
Olay, Esenyurt Talatpaşa Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcu dükkanında meydana geldi. Sabah saatlerinde çarşaflı ve elinde oyuncak silahla kuyumcuya gelen M.T. kuyumcudan altınları istedi. Bu sırada kuyumcunun sahibi Ayhan Işık, soyguncunun elinde bulunan silahın oyuncak olduğunu fark etti ve saldırganı iş yerinden kovalamaya başladı. Çevrede bulunan diğer vatandaşlar da kuyumcuya yardım etmek için saldırganın peşinden koştu. Kısa süren kovalamacının ardından, vatandaşlar soyguncuyu bir sokakta yakaladı. Bu sırada elinde bulunan oyuncak silahtan demir bilye atan soyguncu, Sezai Özdemir isimli vatandaşı kulağından yaraladı. Bunun üzerine diğer vatandaşlar da soyguncuyu linç etmeye kalkıştı. Uzun süre saldırganı darp eden vatandaşlar polis ekiplerinin olay yerine gelmesi üzerine soyguncuyu ekiplere yaralı şekilde teslim etti.

ACEMİ SOYGUNCU HASTANEYE KALDIRILDI
Soyguncu, daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Boğuşma sırasında saldırgan tarafından hafif şekilde yaralanan Sezai Özdemir de aynı hastanenin acil servisine kaldırıldı. Yaralıların tedavileri sürerken polis ekipleri olay yerinde geniş çaplı inceleme başlattı.

"ÇARŞAF GİYMİŞTİ"
Kuyumcu sahibi Ayhan Işık saldırganın çarşaflı bir şekilde geldiğini belirterek “ Çarşaflı ve elinde bir silahla içeri girdi. Biz silahın oyuncak olduğunu görünce mücadele ettik. Kovalamaya başladık. Daha sonra arkadaşlar üst sokakta yakalamış” dedi.
Yaşananları gören bir görgü şahidi ise “İki kişi bir kişiyi kovalıyordu. Bende arkadaş alacak verecek davası zannettim. Hırsız buraya gelince arabanın arkasında sıkıştı. Silahı çekti belinden adama dört el sıktı. Yaralanan adam yerden bir taş aldı omzuna vurdu adam düşünce elindeki silahı alıp kafasına vurdu. Daha sonra birkaç kişi daha gelip adamı dövdüler” şeklinde konuştu.
(İHA)