BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Hırsızlık şebekesine darbe

Mersin’de, ev ve iş yerlerinde çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 59 kişilik suç örgütüne yönelik şafak operasyonunda 33 k...

Abone ol

Mersin’de, ev ve iş yerlerinde çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen 59 kişilik suç örgütüne yönelik şafak operasyonunda 33 kişi gözaltına alındı.
Mersin Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, liderliğini Ç.Y.’nin yaptığı M.S., A.A. ve B.A.’nın da yöneticiliğini üstlendiği suç örgütüne yönelik çalışma yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 56 hırsızlık olayına karıştıkları belirlenen örgüt üyelerinin yakalanması için operasyon düzenledi.
Asayiş Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Özel Harekat Şubesi ekiplerinin destek verdiği operasyonda, Mersin merkezde 47, Tarsus ilçesinde 1 ve Batman’da 1 olmak üzere toplam 49 adreste arama yapıldı. Şafak vakti gerçekleştirilen 333 polisin katıldığı operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerle birlikte arama yapılan yerlerde 100 cep telefonu, 5 dizüstü bilgisayar, 124 bilgisayar işlemcisi, 2 LCD televizyon, 90 pil, bol miktarda elektronik malzeme ile hırsızlık olaylarında kullanılan eldiven, kar maskesi, levye, kerpeten, pense ve tornavida gibi aletler ele geçirildi.
15’i halen çeşitli suçlardan cezaevinde bulunan suç örgütü üyelerinin tamamının hırsızlık suçlarından sabıkaları bulunduğu belirtildi.
Çetenin elebaşlarından Ç.Y’nin 49, O.İ.’nin 69, F.O.’nun 49, Ş.A.’nın 48 ve A.A.’nın 32 adet suç kaydı bulunduğu öğrenildi.
Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, bu sabah polisin yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.
(İHA)