BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.489,15
HABER /  DÜNYA

İşte Cemil Çiçek’in o mektubu

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, mevcut Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile yeni bir anayasanın tümünde uzlaşmanın olmayacağını ve kısmi bir sonucun orta...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, mevcut Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile yeni bir anayasanın tümünde uzlaşmanın olmayacağını ve kısmi bir sonucun ortaya çıkacağını belirten mektubunu, partilerin gruplarına gönderdi.
AK Parti, CHP, MHP ve BDP’nin TBMM gruplarına gönderilen mektupta Çiçek, yeni anayasa yapım sürecini ve yaşananları anlatarak, şunları kaydetti:
"Sürecin önemli kazanımlarına rağmen, yeni bir anayasanın tümünde uzlaşmanın olmayacağı, sadece kısmi bir sonucun ortaya çıkacağı açıktır. Bu sonuç, hem çalışma usullerinin 6. maddesinin hem partilerin siyasi varlık sebebi olarak gördükleri ve vazgeçemeyeceklerini ifade ettikleri kırmızı çizgilerin tabii bir sonucudur. Bu durum karşısında Komisyon Başkanlığı görevini yürütmemin sağlayacağı bir fayda da yoktur. Bu sebeblerle yeni anayasa çalışmalarının geldiği noktayı ekteki belgelerle birlikte değerlendirmelerinize sunuyorum. Arzu edildiği ve onay verildiği takdirde bu metinler TBMM internet sitesinde yayınlanacaktır."
(İHA)