BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

İhraç isteminin ifade özgürlüğüyle...

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın partiden ihracı istemi ile Disiplin Kurulu’na sevk ed...

Abone ol

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın partiden ihracı istemi ile Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine ilişkin, “Bunun ifade özgürlüğünden çok parti disiplini ve daha evvel defalarca yapılan uyarılara rağmen gösterilen bir takım hassasiyetlerin devamı konusunda alınmış bir karar olduğuna dair duyumlarım var” dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Parlamentolararası Değişim ve Diyalog Projesi kapsamında Türkiye’yi ziyaret eden Finlandiya Parlamentosu üyelerini Bakanlık binasında kabul etti. Kabul sırasında AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal’ın ihraç istemi ile ilgili basın mensuplarının sorusu üzerine Bakan Bağış, “Partimizin bu konuları inceleyen bir birimi, Disiplin Kurulu vardır. Oraya gelen şikayetler değerlendirilir. Disiplin Kurulu bağımsız olarak kendi incelemelerini yapar. Önerilerini Merkez Yürütme Kurulu’na sunar. Böyle bir süreç işlemiştir. Bunun ifade özgürlüğünden çok parti disiplini ve daha evvel defalarca yapılan uyarılara rağmen gösterilen bir takım hassasiyetlerin devamı konusunda alınmış bir karar olduğuna dair duyumlarım var. Ama dediğim gibi ben o Disiplin Kurulu üyesi değilim, Parti Yürütme Kurulu üyesi de değilim. O yüzden hangi süreçte bu karar alındı bilemiyorum. Avrupa Birliği üyesi ülkelerden bu tür soru gelirse de aynı onların ülkelerinde olduğu gibi partinin kendi iç tüzüğünün işletildiğini anlatmak çok da zor olmasa gerek. Bugüne kadar bu konu ile ilgili herhangi bir soruda gelmedi. Bu çok doğal bir süreçtir” diye konuştu.
Basın mensuplarının görüntü almasından sonra görüşme basına kapalı olarak devam etti.
(İHA)