BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.396,27
HABER /  DÜNYA

Define avcıları yakalandı

Trabzon’da define bulmak için yaklaşık 50 metrelik bir tünel açan define avcıları jandarmaya yakalandı. <br/>Edinilen bilgiye göre, Trabzon’...

Abone ol

Trabzon’da define bulmak için yaklaşık 50 metrelik bir tünel açan define avcıları jandarmaya yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Trabzon’un Çomaba köyünde rutin kontroller yapan jandarma ekipleri, şüpheli bir kuyu gördü. Kuyunun içine bakarak inceleme yapan jandarma ekipleri, tünelin diğer ucunun tarihi Polita Kilisesi’nin altından çıktığını tespit etti. İncelemeyi derinleştiren jandarma ekipleri, bir müddet tünelin girişinde bekledi. Olay yerine gelen Ali T. (55) ile Mehmet Y. (50) isimli şahıslar, tünelin başında jandarma ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli şahıslar tüneli 5 kişi kazdıklarını itiraf ettiler. Yaklaşık 2 metre yüksekliğinde ve 50 metre derinliğinde olan tünelde 4 adet hilti ele geçirilirken, tüneli açan 5 kişinin tünelde rahat çalışabilmeleri için ray ve merdivenler inşa ettikleri, fan sistemi kurarak tünelin içinde rahat hava alabilmeleri sistemi kurdukları belirlendi.
Öte yandan, Trabzon Adliyesine sevk edilen şahıslardan Ali T.’nin bankaya olan borçları nedeniyle define aradığı ve kalbindeki sorun nedeniyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
(İHA)