BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ordululardan başkana tam destek

Barbaros, Yenisahra Mahalleri’nde oturan Ordulular, Battal İlgezdi'ye destek vereceklerini söyledi.

Abone ol

Barbaros, Yenisahra Mahalleri’nde oturan Ordulular ile Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ataşehir Salon Trio’da bir araya geldi.

img_6440.jpg 

Ordulular, yaptıkları kısa açıklamayla Battal ilgezdi’ye desteklerini şöyle dile getirdiler:

“Belediye başkanı ilçesinde yaşayanların tüm ihtiyaçlarına cevap veren, halkın yanında olan insandır. Başkanımız bizi bu konuda hiç mahcup etmedi. Dini ve milli bayramlarda Battal İlgezdi’yi hep yanımızda gördük. Mahallemizin en küçük sorunun da başkanımız yanımızdaydı. Düğünümüzde bizimle horon tepen, cenazemizde bizimle birlikte ağlayan başkanımız ve yardımcıları önce insan olmanın en güzel örneği sergilediler. Sadece yaşadığımız Ataşehir’de değil, hepimizin hasretini çektiğimiz Mesudiyemiz’in bazı ihtiyaçlar için de başkanımız elini uzattı, bizimle beraber oldu. Başkanımız bizlere “hangi dilden, dinden olursanız olun, birbirinizi sevin, kucaklayın, birlik olun sorunlarınızı birlikte dile getirin” dedi.

Bana oy verirseniz size hizmet getiririm demeden, “biz ordulular olarakbana oy veren de vermeyen de herkesin belediye başkanıyım” diyen başkanımız Battal İlgezdi’nin yanındayız ve yanında olacağız. 4,5 yılda yolları çamurdan yürünmeyen, imar sorunu olan, yeşile hasret olduğumuz Ataşehir’de insanca yaşayabilmemiz için çalışan ve bunu başarıyla yerine getiren başkanımızın yanındayız."

img_6472.jpg 

"Başkanlıklar biter, geriye sadece sizle biz kalırız"

Ordululardan sonra konuşan Battal İlgezdi, “Ben belediye başkanı olurken kendime bir söz verdim. Seçime kadar bir siyasi partinin başkan adayıydım, ama seçildikten sonra bu kentin başkanı oldum” dedi. İlgezdi, İnsan ayırmadan hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti: “Büyük bir kentte her sorunu çözemiyorsunuz, herkese kendinizi sevdirme şansınız yok. Ama burada olanla dışarıda olan, herkes benim vatandaşım. CHP’ye oy veren de Ak Parti’ye oy veren de MHP’ye Saadet’e oy veren de hepsi benim vatandaşım.”

2009 yerel seçimlerinde Ferhapaşa’dan bin seksen oy aldığını hatırlatan İlgezdi, şöyle devam etti: “Ben seçimi kazandığımda Ferhatpaşa’dan bana bin 80 oy çıktı. Ak Parti’ye de 8 bin oy çıktı. Biz seçimi kazandığımız gün, Büyükşehir Belediyesi Ferhatpaşa’daki çöp konteynırlarını aldı, götürdü. Orayı 15 yıldır Ak Parti’nin yönetmesine rağmen ne imar sorununu çözmüş, ne altyapıyı ne de park sorunu çözülmüş. Biz geldiğimiz gün itibarıyla 3 yılda Ferhatpaşa’nın bütün altyapı sorununu çözdük. Yolları, kanalları yaptık. Hiç park yoktu, bir anket yaptırdık. Mahalleliye parkın ismi ne olsun diye sorduk, halkımız Necmettin Erbakan ismini istiyoruz dediler. Ben de hocamın ismini verdim. Bizim amacımız toplumda olan sevgisizliği ortadan kaldırmak.” Koltukluların gelip geçici olduğunu söyleyen İlgezdi,” Başkanlıklar biter, geriye sadece sizle biz kalırız, yarın kahvede sokakta komşumuzla karşı karşıya geleceğiz. Asıl olan insanlıktır” dedi.

"Her şeyi yaptım, sadece imar sorununu çözemedim"

Belediye başkanı olduğu gün itibarıyla her şeyi yaptığını, sadece imar sorununu çözemediğini ifade eden Battal İlgezdi, şöyle devam etti: “Ben Ataşehir’de her şeyi yaptım. Kültür merkezi yokken 5 tane kültür merkezi, nikah salonu yaptık. Belediye binası yaptık. Ataşehir’de yolla, parkla, altyapıyla ilgili hiçbir sorun kalmadı. 1 milyon metrekare park yaptım. İstanbul’da en fazla park yapan belediye başkanıyım. Ama bir şey yapamadım. Ben geldiğimde imar sorununu çözeceğimin sözünü verdim. Aday olduğum dönemde 2009 yılında plan yetkileri ilçe belediye başkanlıklarındaydı. Daha sonra başbakan plan yetkilerini ilçelerden Büyükşehir Belediyesi’ne verdi. Şimdi Büyükşehir Belediyesi’den de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na verdi. Şu an bizim çatı yaptırmaya dahi yetkimiz yok. Vatandaşa çatı yaptırıyoruz, ertesi gün Büyükşehir Belediyesi hakkımızda soruşturma açıyor.”

"Kadir Topbaş sözünü tutmadı"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la İmar konusunda görüştüğünü ve Topbaş’ın İmarı çözüme kavuşturacağının sözünü verdiğini, ancak sözünü tutmadığının altını çizen İlgezdi, Kadir Topbaş buraya geldiğinde planlar çıkaracağım dedi. Bir plan çıkardı, mahallenin yüzde 47’sini yeşil alan yaptı. Böyle plan olmaz. Bunun yanı sıra Kadir Bey, Ferhatpaşa’yla ilgili; “Ferhatpaşa’nın asla imarını çıkarmayacağım, orası su toplama havzası” dedi. Peki Sarıgazi’nin kenarında neden alabildiğince imar var, Çekmeköy su toplama havzası oraya neden imar veriyorsun. Ortada böyle bir tablo var” dedi.

"İlkokul 5’e kadar çobanlık yaptım"

Bir insanın en büyük hakkının mülkiyet hakkı olduğunu ifade eden İlgezdi, “benim dedem 50 yıl önce Örnek Mahallesi’nden bir arsa almış, halen imar çıkmasını bekliyor. Bu durum Yenisahra, Barbaros’ta Ferhatpaşa’da da var. Bugün oraya yerleşen 20 yaşındaki delikanlı, şimdi 60 yaşında dede olmuştur ya da rahmetli olmuştur” dedi.
Bin 500’e yakın kişinin planlara itiraz ettiğini vurgulayan İlgezdi, “ben de bu planlara itiraz ettim. Maalesef planlar çok kötü. Ben 1/1000’leri yaptım. Bana meclisten bu binlikleri geçir, diyorlar. Binliği bu haliyle geçirdiğim zaman müthiş bir mağduriyet oluşuyor” diye konuştu.
“Hangi siyasi görüşten olursa olsun. Ben sizden biriyim” diye konuşan İlgezdi, köyde ilkokul 5’e kadar çobanlık yaptım. Ben hayatımı böyle kazandım. Burada da bu kent beni size belediye başkanı yaptı. Oy veren de vermeyene de teşekkür ediyorum” dedi.
Battal İlgezdi'nin konuşmasından sonra Ordulular, türkü ve horonlarla eğlendi.

img_6433.jpg 
Kaynak: İstanbulum Gazetesi