BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.423,46
HABER /  GÜNCEL

Balıkçılardan Bakan'a teşekkür mektubu

Ollta Balıkçılığı Federasyonu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a Gediz Nehri'nde yaşanan kirliliğe karşı göstermiş olduğu duyarlılıktan ötürü teşekkür etti.

Abone ol

Kirliliğin basına duyurulması ve dikkatin bölgeye çekilmesinde öncü aktör olan Olta Balıkçılığı Federasyonu üyesi bir grup balıkçı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’a sorunu çözdüğü için teşekkür mektubu gönderdi.

Bayraktar’a Olta Balıkçılığı Federasyonunun göndermiş olduğu mektupta "Gediz nehri ile ilgili basın yayın kuruluşlarında yer alan haberleri dikkate alarak bu konuda en üst seviyede görevlendirme ile sorunu yerinde tespit ve gereğinin yapılmasını sağlamanız başta federasyon üyelerimiz olmak üzere tüm gerçek çevrecileri ve halkımızı mutlu etmiştir. Son dönemde başta şahsınız olmak üzere bakanlığınızın yönetim teşkilatınızın sorunların tespiti ve gereğinin yapılması konusundaki hassasiyetinizden dolayı minnettarız. Su kaynaklarımızın korunmasında göstermiş olduğunuz hassasiyet için teşekkür eder, bu zor görevinizde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Gediz Nehri'nde yaşanan balık ölümleri üzerine Bakan Erdoğan Bayraktar’ın talimatı ile inceleme başlatılmıştı. Yapılan denetimlerde Uşak OSB bölgesinde arızadan dolayı kirlilik yaşanmış ve bakanlık 100 bin lira para cezasıyla OSB’ye idari yaptırım uygulamıştı.