BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'a Gülen ziyareti yasaklandı mı?

Başbakan Erdoğan ve Bülent Arınç’ın, Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu toplantısında dershaneleri kapatma planı konusunda yine karşı karşıya geldikleri, Arınç’ın ABD’de Gülen’i ziyaret etmesini ise Erdoğan’ın engellediği iddia edildi.

Abone ol

Edinilen bilgilere göre, hafta başında yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında, dershanelerin kapatılması konusunda tartışma yaşandı. İddiaya göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın taslağı kurul toplantısında değerlendirilirken, Arınç itirazlarını ve kaygılarını dile getirdi. Gülen’in ‘dershaneleri kapatmayalım, hükümete devredelim’ önerisini kabineyle paylaştı. Bunun üzerine önce Başbakan Erdoğan, ardından da Mili Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve çok sayıda kabine üyesi Arınç’ın dile getirdiği görüşlere itiraz etti.

ONUN YANINA GİTMEYECEKSİN

Başbakan Erdoğan ve Bülent Arınç’ı bir kez daha karşı karşıya getiren bu olay sonrası Bülent Arınç’ın ABD programının da değiştiği, gayri resmi programdaki Gülen ziyaretini iptal etmek zorunda kaldığı belirtildi. İddiaya göre Erdoğan, Bankalar Kurulu’ndaki o tartışmanın da öfkesiyle Arınç’a, ‘onun yanına gitmeyeceksin’ diyerek bu ziyareti yasakladı. Arınç ABD’ye giderken bu konuda yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen’i ziyaret etmeyi gönülden arzu ettiğini ancak bu kez ziyaret etmeyeceğini belirttikten sonra “yaşanan son olaylarla, bu ziyaretin eleştirileceğine inanıyorum” diyerek bu kararı gerekçelendirmişti.