BIST 10.247
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.401,44
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Otomobil zirvesi Bursa'da yapılacak

MÜSİAD Otomotiv Sektör Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nı Bursa'da yapacak.

Abone ol

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 'Otomotiv Sektör Kurulu Genişletilmiş İstişare Toplantısı'nı Bursa'da yapacak.

16 Ekim Cumartesi günü Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Konferans Salonu'nda gerçekleşecek toplantıya, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, TOFAŞ CEO'su Ali Pandır, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu, Uludağ Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Sürmen konuşmacı olarak katılacak.

Toplantının Bursa'da yapılmasından dolayı memnun olduklarını belirten Şube Başkanı Hasan Çepni, otomotiv sektörünü yakından ilgilendiren kapsamlı bir zirve yapacaklarını söyledi. Çepni, Türkiye'nin en önemli ihracat panellerinden birisi olan otomotiv sektörünün yaşadığı sorunları gelecek beklentilerini ve mevcut durumunu masaya yatıracaklarını kaydetti.

Son dönemde otomotiv sektöründeki gelişmelerin sevindirici olduğunu belirten Çepni, bu gelişmelerin otomotiv yan sanayi ve otomotiv endüstrisinin tekrar canlanmasına, üretimlerin artmasına katkı sağlayacağını dile getirdi. Çepni, artık otomotivde 'Made in Turkey' zamanının geldiğine de dikkat çekti.