BIST 10.176
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,12
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Otobüste internetten TV keyfi

Belediye otobüslerinde yepyeni sistem... Sistem Adana'da uygulanmaya başlandı.

Abone ol

Adana'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerde internet üzerinden televizyon yayını yapılmaya başlandı.

Yaklaşık 5 yıldır belediye otobüsleri ile toplu taşıma hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi otobüslerin arkasını reklam şirketine yıllık bedel üzerinden kiraya verdi. Belediye yönetimi, gelir artırıcı uygulama çerçevesinde otobüslerin içine kapalı devre televizyon yayını kurulmasını kararlaştırarak bu işi de 3 yıllığına bir şirkete kiraladı.

Halen 20 otobüse ikişer adet LCD televizyon kuran firma otobüslerin çalıştığı sürece internet üzerinden yayınla firmaları ve büyükşehir belediyesinin hizmetlerini vatandaşlara tanıtıyor.

Line TV kurucusu İsmail Çevik, sistemi önce Kayseri'ye kurmayı, daha sonra diğer illerde faaliyete geçirmeyi düşündüklerini ancak Adana Büyükşehir Belediyesi'nin olumlu yaklaşımı ile 159 otobüste hayata geçirme kararı aldıklarını söyledi.

Televizyonu bilgi ekranı olarak tanımladıklarını kaydeden Çevik, "Sistem sabah şoförün kontağı açması ile çalışmaya başlıyor. Şoförün açma veya kapama gibi bir durumu sözkonusu değil. Şoför otobüsün kontağını kapattığında sistem devre dışı kalıyor. Yayınlar saatlik olarak veya günlük olarak değişebilir. Şu anda 3 adet yayınları otobüslere ulaştıran verici var. Bunun sayısını 12'ye çıkaracağız. 159 otobüste 350 bilgi ekranı olacak. Burada yüzde 40 reklam yer alacak. Yüzde 60 ise Adana'nın tarihi, doğası, turizmi, ekonomisi gibi farklı konularda bilgilendirmeden oluşacak. Amacımız önümüzdeki yıl 4-5 ilde daha sistemi devreye sokmak. Görüşme halinde olduğumuz belediyeler var. Burada belediyeler de kazanç elde ediyor." dedi.

Çevik, 159 otobüste internet üzerinden yayının 29 Ekimde tam anlamıyla faaliyete geçeceğini de sözlerine ekledi.