BIST 10.544
DOLAR 32,28
EURO 35,03
ALTIN 2.473,04
HABER /  GÜNCEL

DTP PKKya çikolata götürdü

PKK terör örgütünden 3 ay önce kaçan bir PKKlı ilginç itiraflarda bulundu.

Abone ol

Terör örgütü PKK’dan 3 ay önce kaçarak Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olan ‘Şahin’ kod adlı PKK’lı 21 yaşındaki Abdulkerim Dilen, örgüt hakkında bazı itiraflarda bulundu. 

Dilen mahkemedeki ifadesinde; Lise son sınıfta okurken örgüte katıldığını, ancak ilk kaçma girişiminde yakalanıp el ve ayaklarının bağlanarak 10 gün kapalı bir mağarada tutulduğunu, ardından problemli kadro diye psikolojik tedaviye tabi tutulduğunu anlattı.

Dilen; “Kampa bulunduğum sırada Hakkari’den 6 kişilik bir DTP heyeti bizi ziyarete gelip üst düzeylerle görüşme yaptı. Bu ziyaret sırasında bize başta çikolata olmak üzere çeşitli hediyeler getirdiler.

Örgüte daha çok katılım şu anda İran’dan oluyor. Örgüt sınır ötesi operasyon gündeme gelince Irak’ın Türkiye sınırına yakın bölgelerindeki kamplarının büyük bölümünü boşaltarak daha iç kesimlere çekildiler. Ayrıca bu saldırılara karşı örgüt çok sayıda Doçka uçaksavalar rampaları hazırlanıp yüksek tepelere yerleştirdi. Kampların yerine göçerler gibi arazide kalma taktiği benimsendi. Ayrıca gizlilik derecesi olan bol miktarda doküman kazılan derin çukurlara gömüldü. Örgüt, bombalama, sabotaj tarzı intiharvari eylemler için özel birlik oluşturdu. Yeni oluşturulan bu güçte yer alanların tamamı diğer örgüt mensuplarından farklı mekanlarda eğitiliyorlar. Üniversite mezunu olan ikna ve propaganda kabiliyeti yüksek kişiler ise seçilerek Türkiye metropollerine gönderiliyor.''

‘PKK’DAN KAÇIP KDP ORDUSUNA KATILANLAR VAR’
Terör örgütü PKK’dan kaçmak isteyen 3 kişinin örgüt tarafından yakalanarak kurşuna dizildiğini kaydeden Abdulkerim Dilen, bu nedenle örgütten kaçmaya uzun süre cesaret edemediğini söyledi. Son olarak banyo yapma bahanesiyle bölük komutanından izin aldığını, ardından dere yatağına indiğini söyleyen Dilen, “Dere kenarına yakın bölgede Irak vatandaşları yaşıyordu. Onlara, PKK’lı olduğumu ve örgütten kaçtığımı söyledim ve bana yardımcı olmalarını söyledim. Onlar da beni KDP peşmergelerine teslim etti.

KDP beni 12 gün gözaltında sorguladı. KDP örgütten kaçanlar için ayrı bir kamp alanı açmış. Orada benim gibi örgütten kaçan çok sayıda kişi vardı. Bize sürekli Türkiye’ye gitmememiz yönünde baskı yapılıyordu. Bizi evlendirip iş vereceklerini söylüyorlardı. Bazıları KDP ordusuna katılıp peşmerge olmayı kabul ettiler. Ancak ben Türkiye’ye dönmekte ısrarlı olunca beni Habur’a getirip teslim ettiler'' dedi.

Mahkeme, sanığın samimi itiraflarda bulunarak kendiliğinden örgütten kaçması nedeniyle hakkında ceza verilmesine yer olmadığını belirterek, etkin pişmanlıktan yararlandırıp oy birliğiyle tahliyesine karar verdi.

ETKİN PİŞMANLIKTAN YARARLANDI
Geçen haziran ayında örgütten kaçan ve KDP peşmergeleri kanalıyla geldiği sınırda güvenlik güçlerine teslim olan Abdulkerim Dilen hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diyarbakır 6’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlanan tutuklu sanık Abdulkerim Dilen ilk duruşmada hazır bulundu. Dilen, etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edildi.