BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.430,74
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Otobüslerde kesici aletler yasaklandı

İnegöl'de otobüs, minibüs, dolmuş ve taksi gibi araçlar ile servis araçlarında bıçak ve benzeri kesici ve delici aletler yasaklandı.

Abone ol

İnegöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bahattin Korkmaz, 25 Temmuz 2010 tarihinde İnegöl'de yaşanan olayların ardından ticari faaliyetlerde kullanılan otobüs, minibüs, dolmuş ve taksi gibi araçlar ile servis araçlarında bıçak, sopa ve benzeri kesici ve delici aletlerin bulundurulmasının yasaklandığını bildirdi.

Oda Başkanı Bahattin Korkmaz, bu yasağa bütün toplu taşıma işi yapan sürücülerin riayet ettiğini bildirerek, "25 Temmuz 2010 tarihinde İnegöl'de üzücü olaylar yaşandı. Olayların akabinde 5 Ağustos 2010 tarihinde valilik tarafından bir karar alındı. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 11. ve 66. maddelerine istinaden, toplu taşıma araçlarında kesici, delici, sopa ve benzeri aletlerin bulundurulması yasaklandı. Dün Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği ekipleri denetim yaptı. İnegöl'ün güvenliğini sağlayan emniyet ekiplerimizin yaptıkları kontrollerde araçlarda böyle aletlere rastlanmadı" dedi.

Emniyet ekiplerinin toplu taşıma araçlarına yönelik yaptığı kontrollerde 3 aracın evrak eksikliği sebebiyle bağlandığını ifade eden Korkmaz, emniyetten biraz daha esnek olunmasını istedi.