BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,80
ALTIN 2.426,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tekirdağ'da 10 mahkum üniversite yolcusu

Tekirdağ'da, Muratlı Açık Cezaevi'nde, 3'ü yeni kazanan olmak üzere toplam 10 hükümlü, üniversite eğitimine devam edecek.

Abone ol

Cezaevi Müdürü Zeki Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümlüleri sosyal hayata kazandırmak için yaptıkları çalışmalar arasında onların eğitimine devam etmeleri için de olanaklar sunulduğunu söyledi.

Muratlı Açık Cezaevi'nde hükümlülere sınavlar öncesi eğitim verildiğini ve onların sınava en iyi şekilde hazırlanmalarının sağlandığını anlatan Yıldırım, bunun sonucunda hükümlü öğrencilerden büyük başarılar geldiğini belirtti.

Bu yıl cezaevinden 3 hükümlünün üniversiteyi kazandığını ve birisinin Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ne kayıt yaptırdığını ifade eden Yıldırım, bu hükümlünün bölümünde en yüksek puanlı öğrenci olduğunu bildirdi.

Diğer iki hükümlünün de bu yıl NKÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Bioteknoloji Bölümü ile NKÜ Teknik Bilimler Yem Teknolojileri ve Hayvan Beslenmesi bölümüne kayıt yaptırdığını belirten Yıldırım şöyle konuştu:

''Örgün eğitimdeki diğer hükümlüler de NKÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümü, NKÜ Muratlı MYO Boya Teknolojileri Bölümü ve NKÜ Teknik Bilimler MYO İklimlendirme ve Soğutma Bölümü 2. sınıfta eğitimlerine devam ediyorlar. 4 hükümlü de açıköğretim fakültesinde eğitimlerini sürdürüyor. Örgün eğitimdeki öğrencilerimiz üniversiteden bize gelen akademik takvim doğrultusunda aynı evinden okula gider gibi kitaplarını kolunun altına alarak cezaevinden ayrılıyor. Okuldan çıktıktan sonra evine gider gibi cezaevine dönüyor. Açık cezaevi olduğu için hükümlülerin kaçma olasılığı var. Ancak kaçtıklarında alacakları cezanın çok büyük olduğu bilincinde oldukları için böyle bir şeye yeltenmiyorlar. Ayrıca hükümlülerin üniversite harçlıklarının önemli bir kısmı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından karşılanıyor.''

ORTA ÖĞRETİMDE 28 ÖĞRENCİ HÜKÜMLÜ

Yıldırım, ortaöğretime de Kapalı ve Açık Cezaevi'nde 28 hükümlünün devam ettiğini söyledi.

Hükülülere, cezaevlerinde bulunan kütüphanede çalışma ortamı da sunulduğunu belirten Yıldırım, burada hükümlülere öğretmenler tarafından ders verildiğini bildirdi.

Öğrencilerin genel olarak 40 yaş altı olduğunu ifade eden Yıldırım, eğitimlerine devam eden hükümlülerin hem zamanlarını değerlendirdiğini hem de diploma sahibi olarak normal yaşamlarına döndüklerinde diğer hükümlülenbir adım önde olduklarını kaydetti.