BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,93
ALTIN 2.438,84
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir yeni eğitim yılına hazır

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, 20 Eylül'de başlayacak 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını açıkladı.

Abone ol

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rağip Üye, 20 Eylül'de başlayacak 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı için gerekli hazırlıkları tamamladıklarını, herhangi bir sorunla karşılaşmadan eğitim yılını başlatacaklarını söyledi.

Üye, yaptığı açıklamada, Pazartesi günü kentteki yaklaşık 650 bin öğrenci, 30 bin öğretmenin okullardaki yerlerini alacağını belirtti.

Yaz tatili süresince yeni eğitim yılı çalışmalarını sürdüklerini kaydeden Üye, tüm okulların müdür yardımcıları ve şube müdürleri tarafından ziyaret edildiğini, okullar hakkında durum raporları hazırlandığını, rapor doğrultusunda da gerekli tedbirleri aldıklarını ifade etti.

Üye, okulların kapalı olduğu sürede 71 ortaöğretim, 43 ilköğretim okulunda yerel yönetimlerin de desteğiyle onarım ve bakım yapıldığını söyleyerek, ''Bu yıl 363 yeni derslik yapıldı. Toplam derslik sayımız 17 bin 712 oldu. Okulların fiziksel durumuyla ilgili yaptığımız çalışmaların yanı sıra eğitim planlamamızı da bitirdik. 2010-2011 çalışma programımız hazır. Adım adım uygulamaya başlayacağız. Biz hazırlıklarımızı tamamladık'' diye konuştu.

''HEDEFİMİZ KİTLESEL BAŞARI''

Milli Eğitim Müdürü Üye, eğitimde okul, öğretmen kadar velilerin de önemli bir unsur olduğunu, okul-veli işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, bu yıl yeni kayıt yaptıran velilere, okul açıldıktan sonra bir ay içinde ''verimli ders çalışma'' ve ''iletişim'' konularında bilgilendirme seminerleri vereceklerini söyledi.

İzmir'deki öğretmen durumuna da değinen Üye, norm kadroya göre kentte öğretmen açığı görüldüğünü, ancak öğretmensizlik nedeniyle boş geçen dersin olmadığını vurguladı. Normların 21 ders saati düşünülerek hesap edildiğini, ancak öğretmenlerin 30 saat derse girdiğini, bu nedenle öğretmen açığı bulunmadığını savunan Üye, ''Öğretmen sıkıntımız yok'' dedi.

OKULLARIN ELEKTRİK VE SU BORCU

Yeni eğitim yılı öncesi İzmir'deki okulların su ve elektrik kullanımlarından kaynaklanan 50 milyon 944 bin 327 lira borcu bulunuyor. Borcun 9 milyon 940 bin 128 lirasını elektrik, 41 milyon 4 bin 199 lirasını ise su borcu oluşturuyor.

Milli Eğitim Müdürü Üye, okul açılmasına bir kaç gün kala bazı okullarda elektriğin kesilmesiyle ilgili şunları söyledi:

''Bu borçlar bugünün borcu değil elbette, uzun yıllardır süregelmiş. Konuyla ilgili Bakanlık ile de görüşmelerimiz sürüyor. Bütün borcu bir anda, İl Özel İdare bütçesiyle kapamak mümkün görünmüyor. Biz Bakanlıktan para geldikçe borcumuzu ödüyoruz. Elektriği kesilen okullarda sorun bugün yarın çözülecek. Elektrik pazartesiye kadar açılacak. Öğrencilerimizin karanlıkta kalması gibi bir şey söz konusu olamaz.''