BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Osmanlı torunu Tuncay şanlı

Fenerbahçeli futbolcular krallar gibi muamele gördü. El üstünde tutulan futbolculardan Tuncay Şanlı konuştu.

Abone ol

Fenerbahçeli futbolcular, Halep'te oynadıkları hazırlık maçında Suriye halkının kendilerine gösterdiği büyük ilginin Osmanlı İmparatorluğu'ndan kaynaklandığını söyledi. Sarı-Lacivertli takımın yıldız futbolcusu Tuncay, "Osmanlı'nın yüzyıllardır Orta- doğu'da bıraktığı olumlu izler bizi el üstünde tutturdu." dedi.

Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışı dolayısıyla önceki gün Suriye'de Al İttihad ile bir dostluk maçı oynayan Fenerbahçe'nin yıldızları bu seyahatten etkilenmiş olarak yurda döndü. Sarı-Lacivertli futbolcular, Halep'te tarihî bir gün yaşadıklarını ifade ederlerken, hepsinin ortak görüşü; 'İki ülke arasındaki yakınlığın pekiştirilmesiydi.'

Fenerbahçe'nin kaptanı Tuncay Şanlı, Halep'te kendilerine gösterilen büyük ilgiden övgüyle bahsederken, "Yüzyıllardır Osmanlı İmparatorluğu'nun bıraktığı olumlu izler, yaptığı güzel icraatlar bizi el üstünde tutturdu. Geçmişimiz nedeniyle büyük avantaj yaşadık. Real Madrid, M. United veya Milan'da oynayan bir futbolcu gibi muamele gördük." dedi. Suriye'ye F.Bahçe sevgisini aşıladıklarını belirten Tuncay, "Bu camianın büyüklüğünü kendimize gösterilen alakadan anladık. Suriye'de 'sarı-lacivert' renkler ciddi bir itibar görüyor." diye konuştu.

Vahap Söztutan-Zaman