BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,19
HABER /  GÜNCEL

Siirtte çok tartışılacak karar

Siirt Belediye Meclisi su faturalarının Euro üzerinden tahsil edilmesine karar verdi. Muhalefet ateş püskürdü.

Abone ol

Siirt Belediye Meclisi, içme suyu bedelinin euro üzerinden hesaplanmasına ve tahsiline karar verdi. Siirt Belediyesi'nin 21 milyon euro değerindeki altyapı projesi için Alman Yatırım Bankası'ndan aldığı krediye karşılık olarak, içme suyu hesaplamalarını euro üzerinden yapacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Mervan Gül, Belediye Meclisi kararıyla yürürlüğe girecek olan yeni tarife ile 1 ton su bedeli olarak abonelerden 0.75 euro alınacağını, bu rakamın 2008 yılında 1 euro'ya yükseleceğini kaydetti.

Pazarlama anlayışı yerelleşti
SİİRT Belediye Meclisi’nin "Euro"lu tahsilat kararına CHP’li milletvekilleri de tepki gösterdi:

Kemal Kılıçdaroğlu (İstanbul, CHP): Hukuk sistemimize aykırı bir olay. Türkiye sisteminde Türk Lirası’nın geçerli olması lazım. Bu olay, ülkeyi pazarlama anlayışının yerel yönetimleri taşıdığı noktayı gösteriyor.

Nurettin Sözen (Sivas, CHP): TC sınırları içerisinde Euro ile alışveriş yapılmasını, bağımsızlığımız, özgürlüğümüz, onurumuz açısından doğru bir olay olarak görmüyorum. Türk-Euro kur dengesi Merkez Bankası tarafından ilan ediliyor. Kur dengesi değişirse buna göre Türk parası olarak artırılabilir.

Ayhan Sefer Üstün (Sakarya, AKP): Euro olarak tahsil etmek doğru olmaz. Orada Euro’nun karşılığı denmiştir.